Бољевац: НОВА ЧЛАНСКА КЊИЖИЦА СТАРОМ РАТНИКУ

СУБНОР Србије од свог настанка до данас увек је водио бригу о свом чланству а посебно сада о малобројним живим учесницима НОР-а 1941-1945 године. Тако је данас делегација СУБНОР-а коју је предводио потпредседник, академик пук. Жељко В. Зиројевић и у којој су се налазили Миодраг Јовић и Златко Милићевић, председник и секретар Општинског одбора СУБНОР-а Бољевац, посетила јединог живог учесника НОР-а у Тимочкој крајини, 97-о годишњу Косару Грујесковић, рођену у Колашину, борца партизанских одреда у Црној Гори и на Косову и Метохији и уручили јој пригодне поклоне.

У име СУБНОР-а Србије и председника генерала Видосава Ковачевића времешној старици Коси проф. Зиројевић је уручио нову чланску књижицу СУБНОР-а Србије на којој се поред знака СУБНОР-а налази и грб наше отаџбине и истакао да је ово прва оваква књижица уручена борцу на овим просторима.

Косара Грујесковић је истакла своје задовољство и понос што је њени другови из СУБНОР-а не заборављају, редовно је посећују и увек су јој ту кад затреба. “Поносим се што сам иако у подмаклим годинама члан велике породице какав је наш СУБНОР који чува антифашистичке и патриотске традиције,води бригу о људима и не заборавља нашу славну прошлост”.

СУБНОР ШУМАДИЈЕ

2.5.2023