САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 827013Укупно посета:
  • 2581741Укупно прегледа:
  • 2Тренутно посетилаца:

ВРАТИТЕ  НАШУ  ИМОВИНУ

Одржан је састанак председника Рашког и Борског окружног одбора СУБНОР-а Србије, Пунише Јовановића и Жарка Петровића са сарадницима. Усаглашавајуци ставове и деловања  одбора, у складу са Платформом СУБНОР-а Србије, донети су закључци посебно везани за актуелна питања имовине (станови, пословни простор и легати), као и процедуру за процес правне рехабилитациј жртава фашистичког терора и квислншких формација на територији ова два округа.

Разматрајући прибављену документацију локалне самоуправе Бора, недвосмислено је закључено да је 85 станова у власништву СУБНОР-а Бор, ЈП за стамбене услуге Бор продало као сопствену имовину, те на тај начин бесправно присвојило огромна новчана средства која су моралабити уплаћена на рачун борачке организације. Десет станова, према информацији директора ЈП за стамбене услуге Бор, продата су на рок од 480 месеци и још се налазе у фази откупа, при чему новчане рате од продатих станова и даље завршавају на рачуну Јавног стамбеног предузећа, уместо на рачуну СУБНОР-а Бор.

Председник Рашког окружног одбора истакао једа је СУБНОР већ утужио Град Краљево за два стана и исти принцип применити и у случајевима осталих 270 станова за која поседује оригиналну документацију о власниству.  Формирањем Комисије за материјално финансијско пословање и имовину СУБНОР-а Србије, створени су сви неопходни предуслови за стабилизовање материјалног положаја борачке организације Србије кроз враћање имовине.  Правна рехабилитација жртава из периода Другог светског рата, страдалих од домаћих сарадника окупатора, на подручју Рашког округа, огледа се у преко 100 отворених судских процеса пред Вишим судом у Краљеву, као и 6 пред Вишим судом у Новом Пазару, где се захтева правна рехабилитација жртава муслиманске милиције на подручју Тутина. У припреми је више од 400 предмета за правну рехабилитацију жртава квислиншких формација са подручја Врњачке Бање, Рашке, Краљева, Тутина и Новог Пазара.
Донет је закључак да се одржи састанак председника Рашског, Борског и СУБНОР-а Сремске Митровице о истим темама и пружи сва помоћ везану за враћање 227 станова у имовински портфељ на захтев и инсистирање борачке организације Сремске Митровице.

Print Friendly, PDF & Email

Једно реаговање на Бор, Краљево

  • pedjaza каже:

    Došlo je vreme da SUBNOR mora da se bori za ono što mu pripada. Umesto da bude ponos i uzdanica države koja ima impresivnu istoriju antifašističke borbe, doveden je u situaciju da mora da dokazuje vlasništvo nad sopstvenom imovinom. Nadam se da će pravda ipak pobediti i da će se konačno prekinuti praksa otimanja imovine SUBNOR-u.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
17°
Делимично облачно
06:4316:04 CET
ЧетПетСуб
18/8°C
11/4°C
11/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.