Бора Ерцеговац – биографија

Бора Ерцеговац рођен је 21. јуна 1947. у Земуну. Осмогодишњу школу као „вуковац“ завршио је у Земуну, а средњу геолошку школу као „ђак генерације“ завршио је у Београду. Уписује се у војну академију 1966. године коју такође завршава са одличним успехом. Захваљујући резултатима у раду са војницима и старешинама, упућује се у Вишу војну академију 1985. године коју завршава са врло добрим успехом. Због својих официрских способности, вршио је искључиво командирске и командантске дужности од командира вода до команданта бригаде. Својевремено је био најмлађи командандт бригаде у ЈНА. Службовао је у гарнизонима Петриња, Карловац, Делнице, Слуњ, Београд. Носилац је великог броја војних и цивилних одликовања и других признања. Активан је учесник ратних дејстава на Кордуну, Банији, Лици, Вуковару и у време НАТО агресије. За своје ангажовање у току ратних дејстава, од надлежних команди оцењен је одличним оценама. У пензију је отишао 2000. године у чину пуковника.

У СУБНОР се учланио 22. априла 1993. године и тада је био једини активан официр члан СУБНОР-а Београда. У току свог активног деловања, 15. година потпредседник Општинског одбора СУБНОР Чукарица, шест година потпредседник Градског одбора СУБНОР Београда и у два мандата председник СУБНОР Београда, а од 18. јуна 2020. и заменик председника СУБНОР-а Србије.

Унео је бројне новине и иновације у раду СУБНОР-а Београда. Један од његових синова је редован донатор СУБНОР Београда, а други син и унук су активни чланови СУБНОР-а. За свој дугогодишњи рад у СУБНОР-у и постигнуте резултате у раду добио је бројна признања.

Ожењен је, има два сина и кћерку и четворо унука.