БОРЦИ СЛАВУЈЕВЦА ПАМТИЋЕМО ВАС ЗАУВЕК

У општини Прешево – атару села Славујевац, испод падине објеката Мали и Велики Орљак на месту где су 30. марта 1999. године за отаџбину, живот дали припадници 78.моторизоване бригаде Војске Југославије потпуковник Сима Ивошевић и војни обвезник Батица Пауновић одата је почаст.

О трагичном догађају који се десио дана 30.03.1999. године у току агресије НАТО снага на СРЈ на овом месту говорио је: замеником команданта 4.брКоВ пуковник Синиша Николић.

Венце и цвеће на споменик погинулима положиле су делегације: Војске Србије – на челу са замеником команданта 4.брКоВ пуковником Синишом Николићем са сарадницима, СУБНОР-а Града Врања, коју је предводио потпредседник СУБНОР–а Града Врања Зоран Бургић потпуковник у пензији са сарадницима, и чланови породица погинулих бораца. Присутни на овом скупу били су јединствени у томе да: Никада нећемо заборавити погинуле саборце. Они су своје животе уградили у темеље наше отаџбине и успомену на њих вечно ћемо памтити јер су они то и заслужили“. Почаст је одао и почасни вод Војске Србије, а опело, одржали су два војна свештеника.

Имена и фотографије свих погинулих у НАТО агресији истакнути су у Спомен соби касарне „Првог пешадијског пука Књаза Милоша Великог“ у Врању, у Клубу бораца СУБНОР-а Града Врања „Историја за незаборав“, и на монументалном споменику, подигнутом у центру Врања, на коме се, поред њихових имена, налазе укупно 95 имена погинулих у НАТО агресији. Врање ће успомену на њихове жртве трајно чувати. СУБНОР Града Врања, ће као и до сада, бити уз чланове породица погинулих ратника и гајити културу сећања на све погинуле борце у ослободилачким и одбрамбеним ратовима.

ГО СУБНОР-а Врање

29. марта 2024.