БОРЦИ ВРАЊА И КУМАНОВА НА ИСТОМ ЗАДАТКУ

Јуче је потписан Меморандум о сарадњи и заједничком деловању Градског одбора СУБНОР-а Града Врања и војних и полицијских ветерана Куманова. Свечаном чину потписивања меморандума присуствовала је председница Скупштине општине куманова Ивана Георгијева.

Председници удружења, бригадни генерал у пензији Зоран Лубура и Драган Стојменовски, пуковник у пензији, у врло срдачној и пријатељској атмосфери су се заложоли за сарадњу између два удружења и у циљу очувања и неговања слободарских традиција као и продубљењу сарадње побратимљених градова Врања и Куманова.

Месец јули није случајно изабран за потписивања Меморандума о сарадњи, јер је јула 1944. године проглашена слободна територија која се простирала од Врања до Куманова, а ова два удружења су чувари сећања и развоја заједничког пријатељства међу народима.

Потписивање Меморандума о сарадњи два пријатељска удружења организовано је у години у којој се навршава 50 година братимљења два града Врања и Куманова, и тиме су дефинисани правци деловања два пријатељска удружења у наредном периоду.

Заједнички свечани скуп је протекао у врло пријатној, и домаћинској атмосфери пуној разумевања, подршке и препознавања заједничких интереса борачке популације Републике Србије и Северне Македоније.

ГО СУБНОР-а Врање

ВрањеКуманово, 19. јул 2023.