БОЖИЋНА ЧЕСТИТКА ПОРОДИЦАМА БОРЦА И РВИ ГРАДА ВРАЊА

Град Врање је, на предлог градоначелника, обезбедио једнократну новчану помоћ (Божићну честитку) породицама борца са нижим примањима и нарушеног здравља, РВИ и члановима породица преминулих бораца и РВИ Града Врања.

На основу расписаног Јавног позива, са условима које треба испунити и документацијом коју треба поднети, ове године, је по први пут једнократна новчана помоћ породицама бораца и РВИ Града Врања додељена поводом Божићних празника 2023. године. Град Врање је, на почетку године, обрадовао борце и РВИ лошег материјалног стања, што је до сада чињено поводом нове године.

Реализација Јавног позива ишла је службено преко Секретаријата за борачко-инвалидску заштиту Града Врања. СУБНОР Града Врања, као и увек до сада, активно се укључио и пружио сву потребну помоћ борцима и РВИ, у тумачењу услова Јавног позива, прикупљању одговарајуће документације прецизиране Јавним позивом и поштовању утврђених рокова позива.

Пошто СУБНОР, из свакодневних контаката са чланством, многе од заинтересованих веома добро познаје, од почетка је секретар СУБНОР-а био активно укључен, најпре у контактима са чланством а и у самом раду Комисије коју је формирао градоначелник.

Комисија није имала лак задатак јер се за новчану помоћ пријавило много више кандидата. Ипак је посао обављен поштено и стручно, услови Јавног позива су испоштовани, а никаквих примедби и притужби на рад Комисије није било, те је Градско веће усвојило аргументован предлог Комисије.

Градоначелник Врања др Слободан Миленковић потписао је Решење о додели једнократне новчане помоћи и данас, 6. јануара 2023. године поштари ће обрадовали 80 борачких породица са по 12.000,00 динара, што ће им је вероватно бити и најдража Божићна честитка.

Хвала граду и градоначелнику Врања на бризи о људима, борцима и РВИ.

 

Врање, 6. јануар 2023.