БРИГА ЗА СВАКОГ БОРЦА

СУБНОР Србије је од свог настанка до данас, па ће и убудуће, водити бригу о свим борцима. Да је то тако сведочи и пример борца Радомира Раденковића из ГО СУБНОР-а Крагујевац. Учесник борби на Косову и Метохији против НАТО агресије, инвалид, живи у скромној незавршеној кућици у насељу Ердеч. Нема никаквих примања сем социјалне помоћи а у кући нема чак ни воду.

Због свега тога председник ГО СУБНОР-а Крагујевца и потпредседник СУБНОР-а Србије, академик пук. Жељко В. Зиројевић, организовао је састанак са чланом Градског већа за рад борачка и социјална питања др. Горданом Дамњановић ради решавања овог животног питања. Заједничком кординисаном акцијом СУБНОР-а, Скупштине града Крагујевца, ЈКП „Водовод и канализација“, Центром за социјални рад и директором Пеђом Ивковићем покренуто је питање увођења воде овом борцу. Нормално у свему предњачи СУБНОР. На овај начин показано је и доказано како се води брига о борцима, а Крагујевац је један од примера како се синхронизовано и организовано води брига и превазилазе тешкоће бораца, попут Раденка, који се не препуштају сами себи знајући да неко стоји иза њих.

Раденковић се захвалио својим друговима из СУБНОР-а и свим институцијама које су показале пуно разумевање за његов до јуче, нерешив проблем.