САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 813550Укупно посета:
  • 2545372Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

У СЛАВУ ПОБЕДНИКА

На месту Буковик који се налази на тромеђи општина Алексинац, Ражањ и Сокобања, на висоравни где су партизанске јединице НОВЈ 21. јула 1944. године разбиле и уништиле четничке јединице чији је задатак био да спрече даљи продор ка Србији и повезивање са јединицама Црвене Армије, одржан је велики народни скуп и положени венци на спомен обележје партизанске победе.

Ове године домаћин манифестације је био СУБНОР Алексинац чији је секретар Мића Милојевић поздравио све присутне и подсетио на догађаје из тих дана. Венце су положиле делегације СУБНОР-а Србије, Сокобање, Неготина, Нишког округа, Бољевца, Књажевца, Параћина, Ражња, Алексинца, општине Сокобања и ОРВС Алексинца.

Обраћајући се свим присутнима у име СУБНОР-а Србије и Председништва, потпредседник, академик, проф. Жељко В. Зиројевић је између осталог рекао: „Данас се овде на историјском Буковику клањамо сенима бораца 23. дивизије НОВЈ који су у надчовечанској борби пре 75 година разбиле више хиљада четника који су у протекле четири године чинили нечувена зверства над родољубима Источне Србије.

СУБНОР Србије, јединствена патриотска, антифашистичка и слободарска организација од свог оснивања па до данас чува успомену на храбре кћери и синове који су пуне четири године водили борбу против немачких фашиста и њихових слугу и донели народу толико жељену слободу. Због тога сви покушаји прекрајања историје и умањивање улоге НОВЈ неће наћи упориште код слободољубивог народа а један од залога за то је и наш СУБНОР Србије“.

Треба напоменути да је на овом скупу био велики број младих бораца-припадника СУБНОР-а чије присуство на оваквим манифестацијама осигурава даљу будућност и трајање наше организације.

Print Friendly, PDF & Email
Koнкурс

СУБНОР СРБИЈЕ

и

ФОНДАЦИЈА ”ДРАГОЈЛО ДУДИЋ”

р а с п и с у ј у

48. наградни конкурс за необјављене књижевне и историографске радове.

 

Конкурс обухвата све области књижевног и историографског стваралаштва које доприноси неговању традиција ослободилачких ратова, Народноослободилачког рата и антифашистичке борбе и изградње Србије.

Радови се примају до 1. септембра 2019. године.

Радове потписане шифром и у посебној затвореној коверти доставити уз основне податке о аутору на адресу: СУБНОР Србије, Савски трг бр. 9/4, Београд, са назнаком – за конкурс ”Драгојло Дудић”

Оцењивачка комисија ће донети одлуке о награђеним и похваљеним радовима.

Фондација ће осигурати објављивање првонаграђеног рада.

Резултати конкурса биће објављени у јавним гласилима до 13. новембра 2019. године, а награде и похвале уручене 15. новембра 2019. године.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
30°
Ведро
05:5219:28 CEST
НедПонУто
32/21°C
33/19°C
33/20°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2019. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2019.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.