Бумбарево Брдо-Кнић: АКЦИЈА ЗА ПРИМЕР

СУБНОР је увек водио бригу да успешно сарађује са органима локалне самоуправе. О многим активностима говори и случај из поносне Груже и општине Кнић.

Захваљујући агилности, залагању и пожртвовању Зорана Божовића, члана Општинског већа Кнића и договорима са председником СУБНОР-а Шумадије, академиком пук. Жељком В. Зиројевићем, у суботу 11. маја, организована је радна акција на сређивању простора око спомен обележја на Бумбаревом Брду где су јединице НОВЈ и Црвене aрмије, водили тешке борбе са немачким фашистима и њиховим слугама. Споменик је подигнут свима онима који су дали живот за слободу. Преко 30 младића из Бумбаревог Брда са мноштво тримера и другог алата кренули су у акцију да среде простор око споменика.

Пре почетка акције присутнима се обратио академик Зиројевић истакавши да се и на овај начин одужујемо свима онима који су се борили против фашистичких завојевача те 1941-1945. године као и онима који су 1990-1999. године бранили своју земљу.

Зоран Божовић се захвалио СУБНОР-у Србије, Шумадије и Кнића, посебно Зиројевићу, што су се одазвали позиву да учествују у акцији и најавио нове активности на сређивању свих споменика на територији Груже и Кнића. Пример из Кнића доказ је сарадње у којој је преовладао ентузијазам и младост.