САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 864227Укупно посета:
  • 2656035Укупно прегледа:
  • 2Тренутно посетилаца:

РАД СУБНОР-а ЈЕ ПОЗНАТ И ПРИЗНАТ

СУБНОР Србије, као и сви одбори државотворне родољубиве антифашистичке организације у нашој отаџбини, добијају заслужена признања, изузетан рад је убедљиво препознат, а посебан замајац дао је Сретењски орден који је доделио Председник Републике Александар Вучић поводом седам деценија постојања ветеранске организације и плодотворног деловања на домаћем терену и међународној сцени.

Ова оцена је изречена и приликом сусрета у Чачку градоначелника Милуна Тодоровића са председником СУБНОР-а Србије Душаном Чукићем и делегацијом у којој су били потпредседник Жељко Зиројевић, члан Председништва Томислав Миленковић и председник Градског одбора СУБНОР-а у Чачку Боле Лукић.

У дужем и отвореном разговору размењени су подаци о неопходној и обострано корисној нужној сарадњи и потреби, као свугде у цивилизованом свету, да се стимулише постојање и рад организација попут СУБНОР-а Србије који, иначе, по бројности и стажу држи чело на европском континенту и конструктивним активностима доприноси угледу и општем бољитку наше земље, ширењу угледа окупљањем, као на пример пре неколико месеци у Београду, антифашиста Балкана у намери да се југ Европе не претвори у буре барута, остане монета за поткусуривање туђих интереса, већ да превладају мир и разумевање на основу разложних компромисних сагласности.

Председник СУБНОР-а Србије Душан Чукић је потенцирао значај и улогу организација и затражио разумевање локалне власти у Чачку према одборима у Моравичком округу и добио од градоначелника Чачка Милуна Тодоровића уверавања да је брига део опште политике и плодотворан рад евидентан, па ће сарадња бити настављена у позитивном темпу и у заједничком интересу који ће се огледати и у помоћи на основу квалитетних програма и, посебно, у обавезном чувању и одржавању споменика из славне прошлости.

Градоначелник Тодоровић је председнику Чукићу поклонио неколико репрезентативних издања о чачанском крају и са задовољством, како је рекао, примио зборник радова са Скупа антифашиста Балкана у Београду и примерке листа ”Борац” који сублимира рад СУБНОР-а Србије.

Print Friendly, PDF & Email
Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.