Чајетина: ОБЕЛЕЖЕН ВИДОВДАН

Код спомен обележја погинулим у ратовима деведесетих година из општине Чајетина обележен је Видовдан. Паљењу свећа и полагањем венаца на спомен обележје погинулим чајетинцима у ратовима деведесетих, претходио је помен уз саслужење свештенства чајетинске цркве.

Венце су положиле делегације: Министарства одбране и Војске Србије, Удружења ветерана Чајетина, Удружење ветерана Златиборског округа, СУБНОР-Ужице, Чајетина, Косјерић, Пожега, Нова Варош, Севојно и породице погинулих.

„Србија се поноси својим јунацима а тако и ми Чајетинци се поносимо нашим јунацима и херојима који су се борили за слободу своје земље и никада нећемо заборавити њихово јунаштво и њихова дела. Наши јунаци нису заслужили заборав, нити они нити њихове породице. Да није било јунака и њихових дела о чему би се приповедале приче, о чему би се певале песме. Борац није мртав када је погинуо, борац је мртав само када је заборављен, и зато никада нећемо забораавити наше јунаке, они живе“ – рекао је у емотивном обраћању Александар Лазовић, председник чајетинског Удружења ветерана.

Обраћајући се скупу председник Удружења ветерана Златиборског округа Ранко Обрадовић, између осталог, нагласио је да Удружење припрема Монографију о 105 младића који су дали животе за отаџбину у ратовима деведесетих. „Писањем Монографије желимо да имена ваших најмилијих не буду заборављена,  већ да остају да вечно живе…“

Поздрављјући скуп, Војин Мрђа, секретар СУБНОР-а Ужице, истакао је да СУБНОР као традиционална борачка организација, своје активности заснива на тековинама народноослободилачког рата у Другом светском рату као и на тековинама свих ослободилачких ратова Србије, и остварује добру сарадњу са Удружењем ветерана.

У културно уметничком програму учествовали су ученици Основне школе „Димитрије Туцовић“ из Чајетине и песникиња Мирјана Ранковић-Луковић.

СУБНОР УЖИЦЕ