САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 813039Укупно посета:
  • 2544141Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

ДЕЛА ПРЕДАКА СЕ ПАМТЕ

У организацији Општинског СУБНОР-а и Савета месне заједнице Даросава код Аранђеловца, низом манифестација обележено је оснивање Друге шумадијске ударне Народноослободилачке бригаде и Дан победе над фашизмом.

У Спомен соби Дома културе, у присуству бројних чланова СУБНОР-а, ученика Основне школе „Славко Поповић“, делегација СУБНОР-а  Шида, Бајине Баште, Ужица, Крагујевца, Раче, Тополе и Сопота положени су венци и одата пошта ратницима у балканским, Првом и Другом светском  и ратовима деведесетих година.

Ученици Основне школе отпевали су химну Републике Србије, а скупу се обратио председник Општинског одбора СУБНОР-а Аранђеловца Радомир Радосављевић указујући на обавезу да храбра дела наших предака не смемо заборавити. Из Даросаве, где је основана, Друга шумадијска креће у бој за ослобађање Аранђеловца, храбро учествује у Београдској операцији и на Сремском фронту

На брду Требеж, испред Споменика партизану, рад вајара Ото Лога,одата је пошта борцима Народноослободилачког рата. У име  Републичког одбора СУБНОР-а скупу се обратио потпредседник, проф.Жељко Зиројевић и указао на актуелна дешавања и неуспеле покушаје да се значај партизанске, антифашистичке борбе умањи, као и став да укупно чланство јединствено стоји на позицијама да се то неће дозволити.

Одржан је и састанак СУБНОР-а Ужичког округа (Бајина Башта, Ужице), дела Срема (Шид, Адашевци), Шумадијског округа (Аранђеловац, Топола, Рача, Крагујевац), на коме је одато признање руководству СУБНОР-а Србије на челу са председником Душаном Чукићем за резултате јединствене, патриотске, дражавотворне, антифашистичке организације.

Print Friendly, PDF & Email
Koнкурс

СУБНОР СРБИЈЕ

и

ФОНДАЦИЈА ”ДРАГОЈЛО ДУДИЋ”

р а с п и с у ј у

48. наградни конкурс за необјављене књижевне и историографске радове.

 

Конкурс обухвата све области књижевног и историографског стваралаштва које доприноси неговању традиција ослободилачких ратова, Народноослободилачког рата и антифашистичке борбе и изградње Србије.

Радови се примају до 1. септембра 2019. године.

Радове потписане шифром и у посебној затвореној коверти доставити уз основне податке о аутору на адресу: СУБНОР Србије, Савски трг бр. 9/4, Београд, са назнаком – за конкурс ”Драгојло Дудић”

Оцењивачка комисија ће донети одлуке о награђеним и похваљеним радовима.

Фондација ће осигурати објављивање првонаграђеног рада.

Резултати конкурса биће објављени у јавним гласилима до 13. новембра 2019. године, а награде и похвале уручене 15. новембра 2019. године.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
18°
Ведро
05:4519:38 CEST
ПонУтоСре
34/19°C
36/19°C
35/19°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2019. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2019.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.