Драгољуб (Евгеније) Ђорђевић – биографија

Драгољуб (Евгеније) Ђорђевић рођен у Банатском Карловцу 1. децембра 1950. У Вршцу од јесени 1954. где је завршио Основну школу и гимназију. По образовању правник.

Од 1976. до 1979. Секретар у ПКБ “ ПАНОНИЈА” у Вршцу.

Од 1979. до 1990. rуководилац сллужбе правних и општих послова у хемијској индустрији “INEX BRIXOL” Вршац.

Године 1990. оснива Агенцију Ђорђевић за правничке послове, консалтинг, маркетинг и менаџмент у привреди, култури и спорту.

У професији:
осим класичних правничких послова, пружене услуге оснивања око 2200 привредних субјеката, физичких и правних лица.

У култури:
Поставио принципе организације, (члан фестивалског одбора, уредник Билтена, медијског представљања и новчани донатор) Првог позоришног фестивала класике „Вршачка позоришна јесен“, установљеног у Вршцу октобра 1993. године, поводом две стотине година од прве позоришне представе у Срба, одигране у Вршцу, 1793. године.

Реализатор Омажа Васку Попи, 29. 6. 1994. године у Вршцу, у виду песничког поднева на градском тргу, уз учешће 36 значајних и знаменитих југословенских и српских песника, пријатеља и поштоваоца Васка Попе, када је дошао на мисао о оснивању награде.

Организација књижевне вечери са Добрицом Ћосићем, у Народном позоришту Стерија (440 присутних) у Вршцу, поводом књиге године Време Смрти, 1997. године у сарадњи са Градском библиотеком.

Организатор и реализатор низа књижевних вечери у Вршцу, Белој Цркви, Косјерићу и Београду.

Аутор идеје и организатор реализације за подизање Алеје ослободиоца, у спомен на погинулих 363 Црвеноармејца, 36 Партизана, у борби за ослобођење Вршца и околине 1944. године, 11 војника војске Краљевине Југославије, који су часно вршили своју дужност на бранику отаџбине и 11 родољуба стрељаних приликом уласка нациста у Вршац 1941.

Најзначајније друштвено признање: Златна значка Културно просветне заједнице Србије.