Фалсификатори

МОЖДА ТИТО НИЈЕ НИ ПОСТОЈАО?!

Из разних делова борачке организације у Србији стижу протести због готово свакодневних фалсификата савремене историје, посебно везано за Други светски рат и народноослободилачки покрет и партизанску борбу. Председништво СУБНОР-а се солидарише са тим противљењима и још једном диже глас у заштиту славних тековина и револуције која је напаћеним народима на овим балканским ветром и пламеном шибаним просторима донела слободу и потом деценије мирног живота и успешног индустријског развоја.

Нови назови истраживачи прохујалог времена, заштитници ретроградних фашистичких освајача и њихових чанколиза, упорно се служећи недоказивим исчашћеним аргументима и сумњивим извештајима разних заинтересованих служби, упорно скрнаве и у свету признате јунаке победе над нацистичком Немачком. Толико бестидно иду у нападу на маршала Тита да ће ускоро, ако наставе ругалачким темпом, да устврде како вођа свих наших храбрих партизана и антифашиста није ни постојао!

Фобичну хистерију посебно ових дана распреда извесни својевремени комунистички омладински високи чиновник, именовани новинар П.Симић, преквалификован у самозваног истражитеља по правилу њему недоступних, због нестручности, историјских архива, али зато способног да по задатку и идеолошкој острашћености, у стилу кафанског препричивача, одстрели сваку личност достојну највишег признања. Том тиму се прикључила и времешна ”Политика” објављујући фељтон са идентичним измишљотинима о покрету и борби, потврђујући на тај начин да је део истог определења, као и кад се упорно залаже на страницама листа да се четници изједначе са партизанима по улози и месту у антифашистичкој коалицији код нас и у свету од 1941. до 1945. године.

Заступници профашистичких колабораната не признају ни изјаве на суду ген. Михаиловића, службене извештаје из Немачке, Британије, Француске, Русије, устали су без доказа против свега што није у интересу њихове идеологије и заштите политике рехабилитације и оправдања поступaка сарадника окупаторских трупа у Другом светском рату.

Међу часним људима та играрија није прошла по замисли идеолога подстрекача и аминовања бар дела извршне власти посебно у недавном периоду. Нећемо дозволити да и нови напади истог интензитета и безобзирности овладају нашим поносним просторима. Србија се никад није служила издајама и лажима, знала је да страда због истине и поноса. Тако ће и остати, народноослободилачка борба и партизански покрет, предвођени маршалом Титом, остаће уписани златним словима за сва времена.

Информативна служба СУБНОР-а Србије