Форум

МИР  НЕМА  ЗАМЕНУ

У многим деловима света, не само у Европи, све је више неразумевања међу људима, сукоба, претњи, па чак и више од пуког звецкања оружјем.

У таквој ситуацији, опасној по човечанство, расте значај организација за мир и самим тим и – како је речено на годишњој скупштини – Београдског форума за свет равноправних, који се већ афирмисао на домаћој и међународној сцени. Мир нема, према томе, замену за нормалне било где на планети.

Београдски форум је, иначе, колективни члан СУБНОР-а Србије и у низу заједничких акција доприноси бољем разумевању код нас и у свету и ширењу антифашизма као једном од темељних принципа слободе и равноправности и против наметања хегемоније.

Годишњу скупштину Београдског форума је поздравио потпредседник СУБНОР-а генерал др Бранислав Поповић, наглашавајући низ заједничких акција и будућих пројеката попут облежавања петнаестогодишњице, у марту 2014, године, мучке агресије НАТО на нашу земљу, кад су хиљаде недужних људи погинуле и уништена готово читава привредна инфраструктура.

Скупштину је, иначе, отворио преседавајући, амбасадор Драгомир Вучићевић, а анализу рада и тренутне геостратешке политике дао је председник организације, ранији шеф дипломатије Живадин Јовановић.

Међу гостима било је и више угледника из света и наше државе, који су, учествујући у раду скупа, истакли веома корисне и у општој јавности запажене резултате Београдског форума за свет равноправних.