ГОДИНЕ ПОНОСА И ЧАСТИ

Некадашњи председник СУБНОР-а Србије, Милисав Миса Лукић, примио је у посету садашњег председника СУБНОР-а Србије генерал – мајора Видосава Ковачевића и дугогодишњег службеника наше организације Братислава Храстинског, а поводом свог 101. рођендана!

Иако времешан, још увек крепак, са радошћу је у пријатном разговору евоцирао успомене на славну народноослободилачку борбу чији је био првоборац од јула 1941. године. Прво је приступио Чачанском партизанском одреду, борац славне Друге пролетерске ударне бригаде био је од њеног оснивања марта 1942. Читавог тока рата водио је ратни дневник, драгоцени документ о ратним временима који и данас након толико година још увек чува!

После рата наставио је школовање у Русији, да би по повратку,  са само тридесет година старости био произведен у чин пуковника.

Друг Милисав наставио је каријеру у органима безбедности да би у периоду од 1962. до 1965. био на дужности министра унутрашњих послова Републике Србије.

Од 1966. до 1982. био је члан СУБНОР-а Југославије а председник СУБНОР-а Србије био је у периоду од 1993. до 2001. године.

Наша делегација однела је другу Миси неколико публикација и неколико примерака последњих бројева листа „Борац“, које је СУБНОР штампао.

Било је задовољство дружити се са другом Милисавом, и његовом породицом, којег сви запослени, који су цео радни век провели у СУБНОР-у Србије, памте као врлог руководиоца и часног човека.

Стога му још једном честитамо 101. рођендан са жељом да га здравље и даље не напушта.