ГОДИШЊИЦА ПОГИБИЈЕ ЦИВИЛА НА ТОРНИКУ

На Торнику је обележена годишњица погибије цивила Неђа Урошевића (31) из Чајетине, Радоја Марјановића (34) из Рибнице и Миланка Савића (25) из Јабланице у НАТО бомбардовању 8. априла 1999. године.

Парастос погинулима вршили су свештеници Црквене општине Чајетина.

Након помена, венце су положиле делегације Општине Чајетина, Удружења ветерана Чајетине, СУБНОР-а Ужице и Специјалног завода „Чигота“.

И после двадесет пет година од трагедије мештанима овог дела Златибора у живом сећању је догађај од 8. априла 1999. године када је тачно у 4 сата и 8 минута НАТО пројектилом погођена кућица Ски центра “Торник” и угашен живот два чувара објекта и младића који је те ноћи дошао код њих да их почасти поводом 25 рођендана.

Не заборављамо их и наставићемо да сваког 8. априла долазимо на ово место. Праштамо, али не заборављамо зла дела НАТО агресора који је бомбардовао туристички центар “Торник” у коме није било војних објеката нити оружаних снага. У питању је био чист цивилни објекат које су уништавали широм земље попут школа, пруга, мостова и других објеката који нису били у интересу војске и оружаних снага Србије.

Осми април је био један од најтужнијих дана током трајања НАТО бомбардовања у ужичком крају

НАТО пројектил на Торнику оставио је пустош за собом, а породицама, родбини и пријатељима настрадалих вечиту тугу због ненадокнадивог губитка и бомбама агресора прекинуте младости, рекао је у кратком обраћању Александар Лазовић, председник чајетинског Удружења ветерана.

СУБНОР УЖИЦЕ

08.04.2024.