ИЗБОРНА СКУПШТИНА СУБНОР-а БУЈАНОВАЦ

После одржавања радних састанака по месним удружењима СУБНОР општине Бујановац је у уторак 20. септембра одржао и редовну четворогодишњу  изборну Скупштину. СУБНОР Бујановца је, у претходним годинама, функционисао захваљујући неколицини правих патриота Бујановца које је предводио предузимљиви председник Божидар Недељковић и помоћи СУБНОР-а Врања и Пчињског округа.

Изборна Скупштина је, у малој сали Дома културе у Бујановцу, започета државном химном „Боже правде“, а изборну Скупштину је отворио Мирољуб Стојчић и у име Председника СУБНОР-а Србије генерала Видосава Ковачевића, пожелео успешан и плодотворан рад делегатима Скупштине и присутним гостима.

Након утврђивања кворума за рад, избора радног председништва и Одлуке да овом Скупштином председава Мирољуб Стојчић, председник СУБНОР-а Пчињског округа, минутом ћутања је одата почаст преминулом члановима СУБНОР-а Бујановца и борцима преминулим у протеклом четворогодишњем периоду.

Усвојен је Пословник о раду Скупштине, размотрен Извештај о досадашњем раду и усвојен Програм рада за наредни период и финансијски план за 2023. годину. Разматран је и усвојен нови Статут СУБНОР-а општине Бујановац, изабран је нови Општински одбор од једанаест чланова, изабран нови Надзорни одбор од три члана. За новог председника Општинског одбора, а уједно и заступника, једногласно је изабран Димитрије Димитријевић, досадашњи секретар у два мандата, пензионисани службеник Бујановачке бање „Врело“. За заменика председника изабран је Србољуб Стаменковић, резервни војни старешина и службеник у пензији. За председника Надзорног одбора изабран је Стојан Тројановић,  а за секретара Миомир Златковић. За делегата у Скупштини СУБНОР-а Пчињског округа предложени су Димитрије Димитријевић и Србољуб Стаменковић. За члана Окружног одбора предложен је Димитрије Димитријевић. За члана Скупштине СУБНОР-а Србије предложен је Димитрије Димитријевић.

За доживотног почасног председника СУБНОР-а Општине Бујановац изабран је Божидар Недељковић, председник у два протекла мандатна периода.

Председавајући Скупштине, Мирољуб Стојчић честитао је свим новоизабраним и пожелео им успешан рад, у име СУБНОР-а Пчињског округа и у име СУБНОР-а Србије, као председник Скупштине СУБНОР-а Србије. Истакао је да ће и убудуће инсистирати на помоћи СУБНОР-у Бујановца на свим адресама које могу помоћи: Општини, Координационом телу и Републици.

Под тачком разно, разматрана су питања за утврђивање статуса борца, помоћи борцима и обнови постојећих спомен обележја.

Новопримљеним члановима СУБНОР-а Бујановца, чланске књижице је свечано уручио члан Републичког одбора СУБНОР-а Србије и председник СУБНОР-а Града Врања бригадни генерал Зоран Лубура.

Следеће виђење је заказано за 3. октобар, у Бујановцу, када ћемо обележити 104. годишњицу ослобођења Бујановца у Првом светском рату.

Миодраг Велиновић

Бујановац, 20.09.2022.