ЈЕДИНСТВО ИЗНАД СВЕГА

Када унапређујемо сектор који је алфа и омега рада једне организације, ништа се не сме на брзину. Потребно је време да се сагледају циљеви, потребе, и могућности које имамо. Поставити добар темељ је изнад свега важан када су борци у питању. Пре свега, квалитет наспрам квантитета.

Са великом захвалношћу представницима борачких организација са територије општине Александровац које су се одазвале, 7. септембра 2022. године у просторијама СУБНОР-а општинског одбора Александровац одржан је састанак који је имао за циљ завршно дефинисање тачака и приоритета заједничког ангажовања на добробит свих бораца , њихових породица као и породица палих бораца. Зоран Милановић заменик представника управног одбора Републичког удружења ратних војних инвалида свих ратова, указао је на потребе и кључне тачке на које се акценат ставља када је овај сектор у питању. Милен Црноглавац је са позиције представника удружења ветерана рата својим сугестијама и предлозима дао веома важне информације које су усмерене овом сектору. Зоран Дуњић као председник Удружења резервних војних старешина општински одбор Александровац је кроз низ продлога усмерио овај сектор да још боље ради. Свакако један продуктиван и изнад свега квалитетан састанак на којем су представници својим сагледавањем позиције борца и потреба које се огледају у оквиру рада њихових удружења, дали предлоге и подршку да само кроз уједињени рад можемо да добијемо позитиван исход. Председница СУБНОР-а општинског одбора Александровац Катарина Петковић је упознала присутне са планом и програмом рада одбора за наредни период. Заменик председнице општинског одбора СУБНОР Александровац Светомир Антић нас је детаљније упознао са активностима када је октобар месец у питању.

Ипак, подршка и поверење у раду се огледа управо кроз тежњу да се овај сектор ојача а то можемо само уједињени. Веома нам је драго што је план и програм рада препознат и подржан од стране локалне самоуправе што нам даје смернице да смо на добром путу.

Очување културне баштине једног народа и неговање културе сећања су зидови који се ослањају на темељ који их је и подигао. У корену свега су они који заслужују непроцењиво поштовање једне земље, а то су БОРЦИ!