Јулско славље

ПОЧАСТ  СВИМ СЛАВНИМ БОРЦИМА

Широм Србије, посебно у борачкој организацији и међу свим људима добре воље, достојанствено је обележен Дан борца.

Четврти јул је неизбрисива успомена, симбол почетка ослободилачке борбе 1941.и стварања нове државе, која је дуги низ година после победе над фашистима и колаборационистима у Другом светском рату, уживала силан углед и поштовање широм планете.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAПоводом Дана борца су многе делегације и самоиницајитвне групе из разних делова бивше државе посетиле Кућу цвећа на Дедињу у Београду да одају вечну почаст првом човеку устанка и потом дугогодишњем председнику и Врховном команданту, маршалу Јосипу Брозу Титу.

Венац части СУБНОР-а Србије положио је председник Републичког одбора проф.др Миодраг Зечевић. У делегацији су били и члан Председништва генерал Видосав Ковачевић и секретар Милош Богићевић.

На београдском Новом гробљу су чланице Председништва СУБНОР-а Србије Јелисавета Миловановић и Борка Нешковић положиле цвеће и одале пошту истакнутим борцима револуције и народним херојима, државним руководицима Кочи Поповићу, Пеку Дапчевићу, Александру Ранковићу, Сретену Жујовићу, Благоју Нешковићу, Мијалку Тодоровићу, Радивоју Јовановићу Брадоњи. А посебно и генералу Душану Симовићу, предводнику надалеко чувеног народног бунта којим је 27. марта 1941.срушен издајнички пакт краљевске владе тадашње Југославије са хитлеровском нацистичком Немачком.

А 7.јул, Дан устанка народа Србије, биће достојанствено и скромно, као и увек у свим приликама, са народом. У легендарној Белој Цркви, где ће бити положени венци и цвеће на споменике народним херојима који су  испалили прве ослободилачке хице у од фашиста окупираној земљи.