ЈУНАЦИМА КОСОВСКОГ ЗАВЕТА

Поводом 28. јуна – Видовдана и 633 година од легендарног Косовског боја, на спомен обележје „Успење“, у центру Крагујевца, које је подигнуто у част,пијетет и сећање на све погинуле припаднике ЈНА и Војске Југославије из Крагујевца од 1990-1999.године, положени су венци, одржано опело и одата пошта.

Венце су положиле делегације Скупштине града Крагујевца на челу са председником Мирославом Петрашиновићем, Војске Србије, Градског одбора СУБНОР-а Крагујевца, Удружења РВИ, Удружења „Видовдан“ и породица погинулих бораца Крагујевца. Опело су одржали свештеници Шумадијске епархије.

Присутнима се обратио и председник Скупштине, господин Мирослав Петрашиновић који је истакао да се на Видовдан-највећи српски празник, окупљамо крај овог споменика да се присетимо  свих оних који су своје животе дали за част своје Отаџбине и који су 1998-1999. године бранили нашу земљу од шиптарских терористичких банди и од НАТО агресора. Наша је обавеза да се на овај дан сваке године сетимо и свих оних који су своје животе положили да би ми могли да живимо у слободној земљи.