Кладово: ЈАЧАЊЕ СУБНОР-а

СУБНОР Србије је увек а и убудуће ће водити бригу о свом чланству и организацијама по дубини. Организација која је међународно и у свету призната као антифашистичка, слободарска и патриотска и која негује све ослободилачке ратове Србије од Косовског боја до 1999. године наставља светле традиције.

Ово је на скупу у Кладову истакао потпредседник СУБНОР-а Србије, академик пук. Жељко В. Зиројевић на састанку са представницима борачких организација у Кладову. На састанку на коме су присуствовали познати политички радник, књижевник и публициста Вишеслав Живановић, Јован Бузгановић представник МПА за Борски округ, ппук Љубинко Николић и други, одређене су смернице и даље активности СУБНОР-а на овој територији. Уз одређене циљеве и задатке СУБНОР-а извршен је увид у стање спомен обележја и потенциран значај свих историјских датума из наше историје а посебно брига о борцима ратова 1990-1999. године.

Сви присутни изразили су своје задовољство јачањем СУБНОР-а Србије остваривањем борачког статуса као и неговањем слободарства.

Значајно је истакнути да су овом скупу присуствовали и потомци насељеника 1878-1918. године из Петровог села са територије Црне Горе и Херцеговине који су масовно приступили у чланство СУБНОР-а Србије. Договорени су нови сусрети у циљу јачања односа са представницима Амбасаде Руске федерације у Србији, који редовно присуствују обележавању заједничке борбе Карађорђевих ратника и Руса, као и Црвене армије и бораца НОВЈ.