Кнић

ГРУЖА ЧУВА СВОЈЕ ЈУНАКЕ

Јединице НОВЈ, у садејству са припадницима совјетске Црвене армије су 25. октобра 1944. године ослободиле средиште Груже. У борбама са немачким фашистима и четничким снагама које су се повлачиле пред ударима пролетера 17. ударне дивизије НОВЈ, непријатељу су нанети огромни губици и његово гоњење настављено ка Бумбаревом брду и Бресници код Чачка.

Поводом 74.године ослобођења, на спомен обележје партизанима испред Основне школе, СУБНОР Кнића је одао пошту. Председник Општинског одбора  СУБНОР-а Иван Несторовић је истакао значај сећања на пале за слободу као и чињеницу да појединци не могу да прекрајају историју онако како они мисле.

У име председника СУБНОР-а Србије Душана Чукића обратио се потпредседник Жељко В. Зиројевић који је нагласио да Гружа и Гружани са пијететом и поштовањем се сећају славних хероја првобораца Станислава Сремчевића, Мијалка Тодоровића Плавог, Јеросимића, Несторовића, Марјановића, Терзића и Пантовића, који су за нашу слободу дали животе. Уручена су и признања породицама Терзић, Несторовић и Јеросимић.