КОМЕМОРАТИВНИ СКУП У БУКОВИКУ

Под називом ,,ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ“ мештани и клупски другови погинулог војника Зорана Илића у НАТО агресији на Косову из села Буковика, општина Аранђеловац положили су венце и потсетили се на тог спортисту и храброг борца.

Иако је прошло 22 године од тог трагичног догађаја, сваке године његови другови уприличе скуп и турнир у фудбалу који носи његово име.

Данашњем одавању почасти присуствовали су представници локалне самоуправе, СУБНОР-а, месне заједнице Буковик и клупски другови.

Присутне је поздравио председник Оппштинског одбора СУБНОР Аранђеловца и члан ИО СУБНОР Србије Радомир Радосављевић, похвалио истрајност и традицију сећања на војника на редовном служењу војног рока Зорана Илића и храброст Српског народа у сукобу са најачом силом света која је извршила агресију на нашу земљу. Само годину дана раније на Косову погинуо је још један војник из истог села Зоран Јанковић, у сукобу са албанским терористима. На спомен дому у Буковику налазе се спомен плоче Карађорђевом буљубаши Јовану Крстовићу, спомен плоча погинулим ратницима од 1912 до 1918. од 1941 до 1945. године и два младића у ратовима деведесетих година. То је континуитет страдања за слободу народа овог краја истакао је Радомир Радосављевић.

Од данас и улица у том селу носи име Зорана Илића.

У организацији спортског турнира посвећеном Зорану Илићу, посебно се истиче Ратко Николић, прослављени српски и светски рукометаш родом из села Буковика, школски друг покојног Зорана Илића.

Скуп је добро медијски испраћен.