Крагујевац

СЛОБОДА  СЕ  МОРА  ЧУВАТИ

Поводом 73. годишњице Игманског марша Прве пролетерске бригаде, у коме је учествовао и славни Трећи крагујевачки батаљон, Градски одбор СУБНОР Крагујевац положио је венцена Спомен гробницу народних хероја у центру града.

Уз присуство великог броја чланова, омладине, симпатизера СУБНОР-а венце на споменик положиле су делегације Скупштине града Крагујевца, Војске Србије, Удружење потомака старих ратника, Удружење РВ и МВИ, као и чланови породица бораца славног батаљона.

Успомену на Игманце, као и најмлађег међу њима Еугена Лебарића, евоцирао је њихов саборац Влада Сретеновић и позвао младу генерацију да чува слободу и негује патриотизам и антифашизам.

Поводом Дана светог Саве у Крагујевцу, представници СУБНОР-а учествовали су на осам свечаних академија у основним и средњим школама.

За изузетан допринос у сарадњи, одржавању спомен – обележја „Талац“ на Метином брду, Градски одбор СУБНОР-а је ОШ „Вук Стефановић Караџић“ уручио 100 књига за школску библиотеку. Директор Бојан Конатар је захвалио на поклону и истакао изузетну сарадњу школе и СУБНОР-а Крагујевац.