САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 869786Укупно посета:
  • 2664782Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

КЊИГЕ НА ДАР

Делегација Градског одбора СУБНОР-а Крагујевац, у којој су се налазили секретар Бранко Љиљак и члан Председништва Борис Николић, посетила је Универзитетску библиотеку „Светозар Марковић“. Том приликом уручено је библиотеци сто књига. Међу њима су, између осталих, издања СУБНОР-а Србије, Шумадије и Крагујевца, као и дела чији су аутори проф. др Миодраг Зечевић, Душан Чукић, Жељко В. Зиројевић, Иво Р. Матовић, др Мирољуб Васић, Игор Петровић.

Управница библиотеке Мира Матић је представницима СУБНОР-а захвалила на поклону и истакла да се на тај начин обогаћује фонд Универзитетске библиотеке, да ће сви наведени наслови бити унети на сајт библиотеке бити доступни студентима и другим корисницима. Управница је, такође рекла да се промоција издања књига и часописа СУБНОР-а Србије могу убудуће одржавати и под кровом Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић“ у Крагујевцу.

 

Print Friendly, PDF & Email

Једно реаговање на Крагујевац

  • An каже:

    Мој деда Илија,бабин рођени брат, био је прави партизан и умро је много пре мог рођња од послдица рањавања у главу, али у дубини моје душе ја га пазим као светињу и увек станем испред излога сада Дечје робне куће Пионир, где је некада у време октобарских свечаности стајала фотографија партизана који сахрањују своје пале другове…Са накривљеном капом, због завоја стајао је тамо и мој деда, готово дечак, готов да умре за добробит свог народа и зато хвала свим људима чистог срца који се боре да сачувају истину о времену у ком је ниво свести бораца заиста био на нивоу општег.Данас је њихов дан и то се не сме заборавити.Хвала свим творцима текстова,а посебно др.професору Зечевићу за све оно што је учинио за свој народ…и свим дародавцима књига, јер имамо много бистре деце која знају да читају и између редова, па им се отварају широке могућности да науче своју историју на прави начин и самим тим сачувају тековине ослободилачких ратова…Ан

ЧЕСТИТАМО

4. ЈУЛ

ДАН БОРЦА!

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.