Крагујевац

ДOБРА САРАДЊА КУЋУ ГРАДИ

Поводом успешнe активности као и обележавања 70-годишњице оснивања СУБНОР-а, у Скупштини града Крагујевца је приређен пријем.

У свечаном салону представнике СУБНОР-а Крагујевца су примили чланови Грaдског већа др Гордана Дамњановић и проф. Ратко Томашевић. Др Дамњановић је истакла задовољство што су гости из организације која чува и негује антифашизам и слободарство, обнавља спомен обележја и не дозвољава прекрајање и фалсификовање историје. Проф. Томашевић је нагласио значај борачке организације у очувању наше славне историје као и да је част учествовати у манифестацијама које СУБНОР организује и чува успомену на слободаре.

Председник Градског одбора СУБНОР-а Крагујевац, пуковник проф. Жељко В. Зиројевић је захвалио на пријему, успешној сарадњи и истакао да се поводом 70-годишњице СУБНОР-а припрема монографија и да ће се поводом 16. септембра – Дана СУБНОР-а Крагујевца и Шумадије подићи спомен обележје јунацима Априлског рата 1941. године који су животе дали у борби против немачких фашиста у одбрани града Крагујевца.

Др Гордани Дамњановић је уручено признање „Велико хвала“ СУБНОР-а Србије за допринос, а књижевница Јасмина Ан Јовановић комплет књига чији је издавач СУБНОР Крагујевац.