Крагујевац

ЛЕПА РЕЧ ЈЕ НЕЗАМЕНЉИВА

Народна библиотека „Вук Караџић“ организује Дане крагујевачке књиге и представљање издавачке делатности удружења и клубова. Пред читалачку публику су се новим издањима још једном успешно појавили и Градски одбор СУБНОР Крагујевца и његов колективни члан Књижевни клуб ”Др Саша Божовић”.

У питању су књиге „Од Гушића до Зеленгоре“ новинара Мирослава М. Лазаревића, „Багремар-октобар 1941. године“ са три издања и зборник радова Трећег регионалног дечјег конкурса „Златно перо Слободана Слобе Павићевића“ крагујевачких основаца и средњошколаца, који је припремила и обликовала председница клуба књижевница Јасмина Ан Јовановић и израдила више илустрација и вињета.

Обраћајући се скупу, председник Градског одбора СУБНОР-а проф.Жељко В. Зиројевић је истакао писану реч и активност наше организације у популарисању антифашизма и родољубља и значају укључења ученика. Мирослав Лазаревић се осврнуо на своју књигу „Од Гушића до Зеленгоре“, чије је друго издање у припреми, а књижевница Јовановић је са ученицима који су учествовали на конкурсу улепшала вече казујући своје стихове посвећене годишњици Великог рата, епопеји Игмана, Шумарица и легендарном V3 разреду, војводи Мишићу, Путнику, Крагујевцу.

Своје стихове казивали су Ђорђе Спасић, Нина Богдановић, Марта Ђорђевић Јанићијевић, Лука Живковић, Елена Живковић и Милица Јанићијевић.

Задовољни љубитељи добре речи су топло поздравили ово својеврсно књижевно вече у Крагујевцу.