САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 824942Укупно посета:
  • 2577981Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

НИЈЕДНА ОЛУЈА НАС НЕ МОЖЕ СРУШИТИ

Поводом 4. августа, 24. годишњице „Олује“ и злочина хрватских бојовника над српским народом у Републици Српској Крајини, Удружење писаца Крагујевца организовало је у сарадњи са Удружењем грађана „Зора“ и ГО СУБНОР-а књижевно вече „Избегличке студи“ у коме су учествовала четири књижевна клуба – Студентски културни центар „Абрашевић“, „др Саша Божовић“ – (колективни чланови СУБНОР-а) као и Удружење писаца Крагујевац.

Скуп је отворио књижевник Раденко Бјелановић, истакавши значај ове манифестације а затим се присутнима обратио потпредседник СУБНОР-а Србије, академик Жељко В. Зиројевић који је између осталог рекао „Поздрављајући вас у име СУБНОР-а Србије и председника Душана Чукића морам да истакнем да смо кроз више векова историје као народ претрпели многе „Олује“, „Бљескове“, паљени, убијани, прогањани, а опет остајали и опстајали. Хтели су моћници и њихове слуге да нам отму свету српски земљу Косово и Метохију, да униште Републику Српску, да нас нема. Преварили су се јер у нашим генима и венама тече крв часних предака, крв Обилића, Југовића, Топлице Милана, војводе Мишића, Путника, али исто тако и јунака са Неретве, Сутјеске и Сремског фронта. Светски моћници морају коначно да схвате да смо ми своји на своме, да нам не могу отети ни један педаљ земље.“

Своје стихове између осталих казивали су књижевници Жижа Марковић, Јасмина Ан Јовановић, Емилија Живојиновић, Славиша Миловановић, Зоран Ранитовић, Слободанка Луковић и најмлађа Милица Јанићијевић и други а вече је уприличила и изложба Крајишника као и песме вокалне групе „Зора“.

У Саборној цркви одржан је помен свим жртвама „Олује“ који су обавили свештеници Епархије Шумадијске уз присуство великог броја грађана.

Print Friendly, PDF & Email
Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
20°
Делимично облачно
06:3216:12 CET
СреЧетПет
21/12°C
17/8°C
19/13°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2019. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2019.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.