Крагујевац: ЧИЛЕ УЗ СРБИЈУ

Позоришни редитељ и глумац David  Alejandro Zuazola Abarca  из Сантјага – Чиле по својој жељи, пошто ради позоришну представу о Крагујевцу, граду бунтовнику, страдалнику и хероју, срцу Шумадије, данас је посетио ГО СУБНОР Крагујевац. Примивши делегацију Чилеа, коју је предводио г. Давид, директор Дечијег позоришта Јелена Стојановић Патрногић и сарадник Марко Радивојевић,академик, проф. Жељко В. Зиројевић нагласио је значај антифашизма, патриотизма и родољубља које поштује, чува и негује СУБНОР Србије који је то увек доказивао и доказао што и данас чини. Добро је познато да се братски народ Чилеа борио против фашизма у славу, част и достојанство др Салвадора Аљендеа, првог и правог социјалистичког председника, увек био уз српски народ.

Редитељ г. Александро Давид истакао је деа му је част што је данас у овој организацији која поштује част, образ и достојанство Отаџбине Србије, што чува јединство и слободу и бори се за антифашизам што брани Србију и Косово и Метохију и изразио жељу да буде део те институције тим пре што је и Чиле познат по слободарству.

Захваљујући свему што овај млади човек чини према Србији и Косову и Метохији и снимању документарног филма о слободарству Крагујевца и Шумадије, данас је примио чланску књижицу СУБНОР-а Србије и тиме постао члан највеће антифашистичке и патриотске организације.