Крагујевац: ХУМАНОСТ НА ДЕЛУ

Да се хуманост исказује на делу говори и акција прикупљања хуманитарне помоћи за двадесетогодишњег младића ДУШАНА ОСТОЈИЋА из Крагујевца, коју је организовао Градски одбор СУБНОР Крагујевац у сарадњи са Организацијом резервних војних старешина и локалном самоуправом. Акција под називом “Буди хуман за Душана“ организована је на језеру „Бубањ“ у Крагујевцу где су ове организације припремале кување војничког пасуља, гулаша и рибље чорбе, претходно позвавши суграђане да се укључе у ову акцију. Одзив је био више него добар а у досадашњим активностима захваљујући људима добре воље и великог срца, прикупљено је око 60.000 евра.

Душану  Остојићу  са девет година дијагностиковано је неуролошко обољење које отежава развој мишића хода, стопала, али утиче и на појаву невољних покрета, неправилан рад срца и слабљење можданих функција. Напредовање у лечењу болести могуће је зауставити трансплатацијом матичних ћелија која се ради у иностранству и за коју су потребна значајна материјална средства.

Овом приликом ГО СУБНОР Крагујевац и ОРВС Крагујевца су др Гордани Дамњановић, члану ГВ за рад, борачка и социјална питања града Крагујевца доделили захвалницу за допринос у спровођењу ове акције.

На овај начин СУБНОР је показао и доказао да с правом поред одреднице антифашистичке и патриотске носи и назив хуманитарне организације.