Крагујевац: ЈАЧАЊЕ СУБНОР-а

СУБНОР као антифашистичка, патриотска и хуманитарна организација од свог настанка до данас увек је водила бригу о људима, учесницима ратова као и сродним организацијама и удружењима.

Руководству СУБНОР-а Крагујевац обратило се Удружење писаца Крагујевца, иначе колективни члан СУБНОР-а са молбом да их приме и саслушају њихове потешкоће и проблеме. Председник Удружења писаца, књижевник, проф. руског језика Раденко Бјелановић у свом обраћању присутнима истакао је да су песници остали без икаквог простора, да су неусловну просторију која им је била дата на коришћење морали да испразне јер су претходна удружења направила енормне трошкове због којих су надлежни органи тужили њих.

Имајући у виду значај писане речи као и досадашњу успешну сарадњу Удружења писаца Крагујевца од којих је један број и чланови Удружења књижевника Србије, као и спровођење заједничких манифестација и објављивање књига и то посебно оних посвећених одбрани отаџбине током НАТО агресије 1999.године када су песници на отвореном казивајући своје стихове пркосили НАТО бомбама, СУБНОР Крагујевца је одлучио да у сарадњи са ОРВС прими под своје окриље поменуто Удружење.

Захваљујући се СУБНОР-у Крагујевца и председнику, академику, проф. Жељку В. Зиројевићу и његовим сарадницима, представници Удружења писаца  су истакли изузетну сарадњу и немерљив допринос СУБНОР-а у спровођењу антифашистичких и патриотских традиција те чувању успомена на све оне који су животе дали за част и слободу наше Отаџбине. Академик Зиројевић је Удружењу пожелео добродошлицу и истакао значај писане речи у данашње време као и да СУБНОР Србије све више јача своје редове и да су његова врата широм отворена за све часне људе и оне којима је Отаџбина на срцу.