Куршумлија

УВЕК ЋЕМО БРАНИТИ ОТАЏБИНУ

Општински одбор СУБНОР-а Куршумлија и Скупштина општине организовали су комеморативни скуп и положили венце на споменик погинулима у НАТО агресији.

Венце су положиле делегације Војске Србије, СУБНОР-а Србије, Куршумлије, Прокупља, Блаца, Бора, Скупштине општине Куршумлија, чланови породица погинулих, представници козачких атамана, потомци „Гвозденог пука“ из Игришта и ученици основних и средњих школа. Скупу се обратио председник Општинског одбора СУБНОР-а Драган Лакићевић.

У касарни „Топлички устанак“ венце на спомен обележје погинулим припадницима ВЈ положиле су делегације Војске Србије, СУБНОР-а Србије, Куршумлије, Бора, чланови породица погинулих војника и старешина. Скупу су се обратили мајор Бобић из Команде гарнизона Куршумлије а у име СУБНОР-а Србије и председника Душана Чукића, потпредседник пуковник проф. Жељко В. Зиројевић који је, између осталог, рекао: „Авети зла су се 1999. устремили на нашу земљу. Хтели су да је казне, да је покоре и баце на колена али су се преварили. У нашим венама тече крв славних слободара, од оних са Цера и Мачковог камена, Мојковца, Кајмакчалана, Неретве, Сутјеске, Дрвара и како смо те 1999. године бранили своју земљу тако ћемо је бранити увек. На то нас обавезује косовски завет и сви пали за слободу наше Отаџбине. СУБНОР је увек баштинио антифашизам и патриотизам па ће то чинити и убудуће.“

Одржан је и састанак свих председника општинских одбора СУБНОР-а Топличког округа на коме су дате смернице за даљи рад и задаци око спровођења избора у месним, општинским и окружним одборима СУБНОР-а. Овом састанку присуствовао је и потпредседник СУБНОР-а Србије пук. проф. Жељко В. Зиројевић. Ако се има у виду да је Општински одбор СУБНОР-а  Куршумлије обновио рад пре неклико месеци, за кратко време је постао значајан фактор у општини пре свега захваљујући председнику Драгану Лакићевићу и секретару Бранку Мартиновићу.

На свечаном скупу потписана је повеља о трајној сарадњи СУБНОР-а Куршумлије и Крагујевца.