САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 850404Укупно посета:
  • 2633817Укупно прегледа:
  • 2Тренутно посетилаца:

УВЕК ЋЕМО БРАНИТИ ОТАЏБИНУ

Општински одбор СУБНОР-а Куршумлија и Скупштина општине организовали су комеморативни скуп и положили венце на споменик погинулима у НАТО агресији.

Венце су положиле делегације Војске Србије, СУБНОР-а Србије, Куршумлије, Прокупља, Блаца, Бора, Скупштине општине Куршумлија, чланови породица погинулих, представници козачких атамана, потомци „Гвозденог пука“ из Игришта и ученици основних и средњих школа. Скупу се обратио председник Општинског одбора СУБНОР-а Драган Лакићевић.

У касарни „Топлички устанак“ венце на спомен обележје погинулим припадницима ВЈ положиле су делегације Војске Србије, СУБНОР-а Србије, Куршумлије, Бора, чланови породица погинулих војника и старешина. Скупу су се обратили мајор Бобић из Команде гарнизона Куршумлије а у име СУБНОР-а Србије и председника Душана Чукића, потпредседник пуковник проф. Жељко В. Зиројевић који је, између осталог, рекао: „Авети зла су се 1999. устремили на нашу земљу. Хтели су да је казне, да је покоре и баце на колена али су се преварили. У нашим венама тече крв славних слободара, од оних са Цера и Мачковог камена, Мојковца, Кајмакчалана, Неретве, Сутјеске, Дрвара и како смо те 1999. године бранили своју земљу тако ћемо је бранити увек. На то нас обавезује косовски завет и сви пали за слободу наше Отаџбине. СУБНОР је увек баштинио антифашизам и патриотизам па ће то чинити и убудуће.“

Одржан је и састанак свих председника општинских одбора СУБНОР-а Топличког округа на коме су дате смернице за даљи рад и задаци око спровођења избора у месним, општинским и окружним одборима СУБНОР-а. Овом састанку присуствовао је и потпредседник СУБНОР-а Србије пук. проф. Жељко В. Зиројевић. Ако се има у виду да је Општински одбор СУБНОР-а  Куршумлије обновио рад пре неклико месеци, за кратко време је постао значајан фактор у општини пре свега захваљујући председнику Драгану Лакићевићу и секретару Бранку Мартиновићу.

На свечаном скупу потписана је повеља о трајној сарадњи СУБНОР-а Куршумлије и Крагујевца.

Print Friendly, PDF & Email
Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.