САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 826868Укупно посета:
  • 2580824Укупно прегледа:
  • 2Тренутно посетилаца:

ЗАЈЕДНО НА ПУТУ АНТИФАШИЗМА

Поводом 75-годишњице ослобођења дела југоисточне Србије (Алексинца и Сокобање) овај крај посетили су представници СУБНОР-а и антифашиста Црне Горе. У делегацији су били Драган Митов Ђуровић, генерални секретар, Стеван Радуновић, члан Председништва СУБНОР-а Црне Горе и председник СУБНОР-а Цетиње и Андрија Николић.

Делегацију из Црне Горе у име председника Душана Чукића и СУБНОР-а Србије примио је потпредседник, пуковник, Жељко В. Зиројевић са сарадницима, пожелео им добродошлицу и истакао значај неговања традиција заједничке борбе Србије и Црне Горе против фашистичких завојевача и њихових слугу. Истакао је да СУБНОР Србије пружи руку свима онима који желе мир, поштују нашу борбу и слободарске традиције које баштинимо. СУБНОР Србије је истрајавао на овим идејама и као такав је препознатљив широм Европе.

Генерални секретар СУБНОР-а и антифашиста Црне Горе, Драган Митов Ђуровић, истакао је своје задовољство што се налази у овом крају где су Алекса Маркишић и Димитрије Драговић дошавши из свог завичаја Цетиња и Даниловграда на Озрену и Соко Бањи виоско подигли заставу слободе и у борби против фашиста и њихових сaрадника дали оно највеће – своје животе.

СУБНОР Црне Горе дубоко се клања свим палим борцима за слободу и одаје признање СУБНОР-у Србије и Сокобање на оваквом обележавању јубилеја,  изузетном гостопримству на које су наишли у овом крајукао и на немерљивом доприносу председника СУБНОР-а Србије Душана Чукића и СУБНОР-а и антифашиста Црне Горе Зувдије Хоџића на успешној досадашњој сарадњи. Две делегације су се договориле о наставку даље сарадње и јачању исте у наредном периоду.

 

Print Friendly, PDF & Email
Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Делимично облачно
06:4216:05 CET
СреЧетПет
min 8°C
17/8°C
12/4°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.