САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 813553Укупно посета:
  • 2545375Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

ЈЕДАН ФРОНТ ПРОТИВ ФАШИЗМА

Неопходно је, у садашњој напетој ситуацији у свету, да све прогресивне снаге антифашистичке оријентације буду у једном фронту и одупру се најезди ретроградних појава и општој претњи миру и стабилности.

Ово је закључено у  Београду, у СУБНОР-у Србије, приликом разговора председника Душана Чукића и члана руководства Сверуске друштвене организације ветерана Руске Федерације Олега Калињина и председника Савеза удружења бораца НОБ Словеније Тита Турншека.

Иницијатива из Москве и Љубљане да се обједине информативне делатности, посебно на интернетској мрежи, у интересу је бољег обавештавања широке међународне јавности и милионског чланства. Посебно у европским  државама о стварном стању околности  које се збивају у свакодневици.

Саговорници су истакли да је такав вид сарадње неопходан и већ има интересовања и актуелног окупљања у низу балканских држава, али и у Италији, Аустрији, Бенелуксу, нордијским земљама и посебно на територији Русије.

Размена информација и бољи проток истине о нарастајућим ратнохушачким  иницијативама, пропагирање нацистичких и фашистичких идеја, у условима наметнутих мигрантских колона, представљају вапијући потез ветеранских организација, нарочито међу народима који су изнели највећи терет победе у Другом светском рату, да зауставе токове који прете човечанству.

Разговору у Београду присуствовали су и члан Председништва СУБНОР-а Србије амбасадор Драгомир Вучићевић и члан Републичког одбора Милош Богићевић. 

Print Friendly, PDF & Email

Једно реаговање на Међународна сарадња

  • pedjaza каже:

    Antifašističkifront treba da bude jedinstven. Tu nema mesta za nesuglasice, za podele na prave i lažne antifašiste, niti za bilo kakve druge prepreke.
    Sastanak održan u Beogradu treba da bude samo jedan u nizu, tj. početak sličnih susreta uz prisustvo predstavnika mnogo većeg broja boraćkih i antifašističkih organizacija iz Evrope i sveta. Značajan deo sveta ove godine obeležava 75 godina od početka oružane borbe protiv fašizma i to treba maksimalno iskoristiti za dalju promociju antifašističke ideologije i veličanja njenog značaja.

Koнкурс

СУБНОР СРБИЈЕ

и

ФОНДАЦИЈА ”ДРАГОЈЛО ДУДИЋ”

р а с п и с у ј у

48. наградни конкурс за необјављене књижевне и историографске радове.

 

Конкурс обухвата све области књижевног и историографског стваралаштва које доприноси неговању традиција ослободилачких ратова, Народноослободилачког рата и антифашистичке борбе и изградње Србије.

Радови се примају до 1. септембра 2019. године.

Радове потписане шифром и у посебној затвореној коверти доставити уз основне податке о аутору на адресу: СУБНОР Србије, Савски трг бр. 9/4, Београд, са назнаком – за конкурс ”Драгојло Дудић”

Оцењивачка комисија ће донети одлуке о награђеним и похваљеним радовима.

Фондација ће осигурати објављивање првонаграђеног рада.

Резултати конкурса биће објављени у јавним гласилима до 13. новембра 2019. године, а награде и похвале уручене 15. новембра 2019. године.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
31°
Ведро
05:5219:28 CEST
НедПонУто
min 21°C
33/19°C
33/20°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2019. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2019.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.