САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 869962Укупно посета:
  • 2665108Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

ЗАЈЕДНИЧКЕ НИТИ

Азербејџан и Србија имају запажену сарадњу у разним областима, а посебно две државе везују заједничке успомене кад су у завршници Другог светског рата млади војници из далеке земље подно Кавказа, сврстани у редове победничке совјетске Црвене армије, помагали у ослобађању наших крајева и протеривали, заједно са југословенским партизанима, окупаторску хитлеровску солдатеску.

Амбасадор Азербејџана у Србији, Елдар Хасанов примио је у Београду потпредседника СУБНОР-а Србије и председника Градског одбора Крагујевца, академика, Жељка В. Зиројевића, који је преносећи поздраве председника  СУБНОР-а Србије Душана Чукића и руководства изразио задовољство што се проширује сарадња и у овој области. Посебно у активностима на подизању спомен обележја борцима Црвене армије, међу којима је било и доста припадника из Азербејџана који су ослобађали Шумадију и Поморавље. Захваљујући подршци Амбасаде Азербејџана и СКАНУ подигнут је споменик на Палилулском гробљу у Крагујевцу, а приведене су крају припреме за још једно репрезентативно обележје на Варошком гробљу.

У Крагујевцу ће иначе поводом 75 годишњице победе над фашизмом бити објављена монографија са именима погинулих бораца Црвене армије.

Амбасадор Хасанов је одао признање СУБНОР-у за чување сећања на борце Црвене армије који су далеко од своје отаџбине помагали окупираним народима да се ослободе фашистичког терора. И потврдио, у исто време да ће сарадња и две државе бити настављена у пријатељском духу у интересу мира и бољег разумевања, чему ће допринети и нови предлози у издавачкој делатности.

Print Friendly, PDF & Email

ЧЕСТИТАМО

4. ЈУЛ

ДАН БОРЦА!

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.