МИНИСТАР МИЛУНОВИЋ У ПОСЕТИ СУБНОР-у СРБИЈЕ

Боравећи у Београду, у склопу манифестације ДАНИ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ У СРБИЈИ, министар за рад и борачко инвалидску заштиту Републике Српске, Душко Милуновић посетио је СУБНОР Србије.

У пријатељском и садржајном разговору покренута су бројна питања о још бољој сарадњи СУБНОР Србије са борачким организација и удружењима, а посебно са СУБНОР-ом Републике Српске.

Председник СУБНОР Србије генерал мајор Видосав Ковачевић је упознао министра Милуновића о одржавању предстојеће Европске конференције антифашиста у Београду, чији је домаћин СУБНОР Србије по први пут у вишедеценијској историји постојања ове организације. Посебно je наглашено да је жеља СУБНОР-а Србије да овом скупу, поред европских чланица, као и антифашистичких организација из региона, присуствује и делегација СУБНОР Републике Српске.

Министар Милуновић пренео је драгоцена искуства која је њихово министарство законски регулисало и у пракси проводи везано за остваривање борачко инвалидске заштите и да су они већ поодавно регулисали која су то удружења од посебног друштвеног значаја и која се финансирају од стране буџета Владе Републике Српске, а међу њима је и СУБНОР Републике Српске.

Посебно је изразио задовољство и похвалио храбру одлуку СУБНОР Србије да промени назив организације у САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКИХ РАТОВА чиме су створени услови да ова организација на тај начин чува и негује културу сећања на све ослободилачке и одбрамбене ратове које је Србија водила у 19. и 20. веку, укључујући и одбрану од НАТО агресије.

У овом срдачном и пријатељском разговору су учествовали, генерал потпуковик Петар Шкрбић испред Клуба генерала и адмирала Србије који су иначе колективни члан СУБНОР Србије и госпођа Маја Радетић начелник кабинета министра рада и борачко инвалидске заштите.

Знајући за активно учешће министра Милуновића у одбрамбено отаџбинском рату, за његово тешко рањавање у том рату и да је борац Прве категорије Војске Републике Српске и Ратни војни инвалид, председник СУБНОР Србије му је уручио Медаљу борца са посебним задовољством и жељом да настави да брине о борцима и инвалидима, а посебно о породицама погинулих бораца, а и њега лично да служи добро здравље.