САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 819335Укупно посета:
  • 2564448Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

 

БЕЗ ПРОШЛОСТИ НЕМА БУДУЋНОСТИ

СУБНОР значајно доприноси чувању традиције и антифашизма као темељног принципа цивилизације

Редакција „Борца“ и портала СУБНОР-а на интернетској мрежи oбратили су се министру за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зорану Ђорђевићу да поводом Нове године за наше читаоце одговори о циљевима и потезима у 2019. ресора на чијем се челу налази и даљој сарадњи са СУБНОР-ом Србије као државотворној патриотској и многољудној антифашистичкој организацији.

„Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања наставиће да и у 2019. години предлаже и спроводи мере за унапређење положаја бораца, војних инвалида, цивилних инвалида рата и породица палих бораца.

Такође, део активности биће посвећен неговању традиција ослободилачких ратова Србије и заштити ратних меморијала ослободилачких ратова Србије у земљи и иностранству.

Програми мера заштите српских ратних меморијала у Републици Србији и у иностранству усмерени су очувању и информисању о српској културној баштини која представља један од основа идентитета наше нације. Јер народ који не поштује своју прошлост, не може да се нада будућности.

Важан задатак је и очување достојанственог сећања на жртве и учеснике ослободилачких ратова Србије које има за циљ афирмацију принципа родољубља, антифашизма, борбe против антисемитизма, разумевања и сарадње. Република Србија у потпуности одбацује ревизију историјских чињеница и релативизацију и прикривање злочина почињених у прошлости, као и распиривање националне, верске, расне и других облика мржње.

Министарство препознаје СУБНОР као удружење око којег се окупљају сва друга удружења која баштине антифашизам као темељни принцип. Управо зато, министарство редовно пружа подршку СУБНОР, како у пројектним активностима, тако и активностима које за циљ имају неговање традиција ослободилачких ратова Србије.

Нарочита пажња посветиће се неговању сећања и чувања историјске истине о нашим прецима који су уткали своје животе за слободу земље. Ваше удружење има посебну улогу и утицај на потомке ратника и будуће генерације, те тиме и значајно доприноси реализацији циљева рада Министарства“ – рекао је министар Зоран Ђорђевић за новогодишњи број „Борца“ и портал СУБНОР-а Србије.

Print Friendly, PDF & Email
Koнкурс

СУБНОР СРБИЈЕ

и

ФОНДАЦИЈА ”ДРАГОЈЛО ДУДИЋ”

р а с п и с у ј у

48. наградни конкурс за необјављене књижевне и историографске радове.

 

Конкурс обухвата све области књижевног и историографског стваралаштва које доприноси неговању традиција ослободилачких ратова, Народноослободилачког рата и антифашистичке борбе и изградње Србије.

Радови се примају до 1. септембра 2019. године.

Радове потписане шифром и у посебној затвореној коверти доставити уз основне податке о аутору на адресу: СУБНОР Србије, Савски трг бр. 9/4, Београд, са назнаком – за конкурс ”Драгојло Дудић”

Оцењивачка комисија ће донети одлуке о награђеним и похваљеним радовима.

Фондација ће осигурати објављивање првонаграђеног рада.

Резултати конкурса биће објављени у јавним гласилима до 13. новембра 2019. године, а награде и похвале уручене 15. новембра 2019. године.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
12°
Ведро
07:0017:45 CEST
СубНедПон
min 11°C
26/11°C
27/10°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2019. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2019.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.