САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 864210Укупно посета:
  • 2656007Укупно прегледа:
  • 2Тренутно посетилаца:

ЈЕДНА СМО ПОРОДИЦА

Све што смо постигли у неколико задњих година, а то је много по општим оценама, успели смо захваљујући томе што смо радили као једна породица у заједничком циљу да сачувамо тековине освојене слободе у Другом светском рату, сачувамо антифашизам који стреме да оборе управо изђикали фашисти, одбранимо углед организације и отворимо сва врата у држави која нас је, у деценијском периоду, без разлога и секташки реваншистички истискивала до уништења.

Овим речима се у Чачку активистима СУБНОР-а, које је предводио председник Градског одбора Боле Лукић, обратио председник СУБНОР-а Србије Душан Чукић који је, са чланом Председништва Томиславом Миленковићем, присуствао отвореном разговору о постојећем раду, проблемима и наредним потребама које, пре свега, значе још чвршће деловање на општој сцени, омасовљење и, посебно, подмлађивање које ће, како су рекли у Чачку, спровести и уз помоћ трибина, књижевних вечери и сличних манифестација за које су млади зинтересовани често и због тога што већ осећају да су, чак и кроз школске уџбенике нарочито из историје, обманути од састављача штива и, не ретко, предавача који на перфидан начин заступају интересе појединих странака са ретроградним наводним програмима.

У Чачку постоји, иначе, 25 месних удружења СУБНОР-а, који су се, нарочито у задње време, посебно активирали и кадровски обновили, али још постоји, истичу, простора, за јединствен и плодотворан рад и уз помоћ и непосредну сарадњу са СУБНОР-ом Србије који, као матична организација, даје замајац одборима чији је циљ јединствена и успешна држава Србија што чува слободарство, антифашизам и стара се о бољитку у свим областима.

Било је речи и о субноровској имовини, за чију евиденцију и повратак се ангажовало Председништво СУБНОР-а на целој територији Србије. Таквих станова и сличних објеката има и на подручју Чачка, већ су предузети кораци са позитивним исходом, а будући приходи од тога остаће, како је рекао председник СУБНОР-а Србије, као доходак локалних организација за финансирање активности.

На крају вишечасовног скупа представници Чачка и Лучана поклонили су председнику Чукићу неколико књига документованог садржаја о историјској истини борбе народа Моравичког краја током Другог светског рата, о победи партизанских јединица у Другом светском рату, покушајима фалсификатора, чак и у редовима клера, да рехабилитују губитнике и злочине ”црних тројки” који се и у наша времена несметано окупљају да би славили крволоке који никад нису били својствени српском народу.

Print Friendly, PDF & Email
Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.