„НИЧИЈА КУЋА“ – НОВА КЊИГА МИХАЈЛА ОРЛОВИЋА

Из штампе је изашла нова књига истакнутог писца Републике Српске Михајла Орловића који тренутно живи и ради у Бања Луци. Књига говори о четверочланој породици која се без куће и новца нашла на улици. Свијет у којем живе је, како би рекао Кафкин јунак из романа „Процес“, без душе и без бога.

Јунаци „Ничије куће“ супротстављају му се трпљењем и надом, јединим богатством које имају. Догађају им се готово невјероватне ствари, које постају саставни дио њиховог живота и на које се морају навикнути да би опстали. 

Михајло Орловић  je рођен у Босанском Милановцу код Санског Моста. Завршио је Факултет политичких наука, смјер журналистика, у Београду.

Објавио је 22 књиге прозе, поезије и записа. Аутор је бројних новинских, радијских и ТВ репортажа, као и документарних филмова, за које је награђиван (Сребрни пастир, Златна буклија и друге)

За своје књижевно стваралаштво добио је више награда – Награду Међународних књижевних сусрета Шушњар, Слово Подгрмеча, награде за најбољу причу у Требињу, Шамцу, Градишци, Глас Српске, те награде за најбоље књиге (Алексинац, Требиње, Соколац, Тјентиште) као и другу награду на Међународном фестивалу поезије славенских земаља у  Бугарској.

За роман „Небо и ништа“ награђен је наградом Града Бања Лука, као најбоље остварење у 2007. години.

Заступљен је у више антологија српских приповједача и пјесника.