Ниш: КРИМИНАЛИСТИ У СВЕТУ ТРАДИЦИЈА

Добра сарадња Високе школе струковних студија за криминалистику и безбедност и СУБНОР-а града Ниша остварила се и на плану заједничког обиласка изложбе „Србија кроз време – 220 година државности“ у Дому Војске Србије у Нишу. Студенти и професори ВШСС КИБ, предвођени директором др Веселином Конатаром и председником Градског одбора СУБНОР-а у Нишу пуковником у пензији Анђелком Милићевићем обишли су експонате Војног музеја из Београда, док је председник комисије за традиције у СУБНОР-у Србије града Ниша, историчар др Горан Милосављевић одржао студентима занимљиво предавање о Сретењу, дану државности Србије, и указао на детаље изложбе који потврђују спремност српског народа и војске да тешко стечену слободу бескомпромисно бране.

Изложба „Србија кроз време – 220 година државности“, у организацији Војног музеја Београд, конципирана је кроз неколико целина које обухватају Први и Други српско-турски устанак, када су постављени темељи   модерне српске државности, српско-турске ратове 1875-1878. године, Први и Други светски рат и период одбране од Нато агресије 1999. године.

У организацији СУБНОР-а Србије града Ниша изложбу су до сада посетили ученици и професори неколико средњих школа са којима СУБНОР сарађује.

Изложбена поставка биће отворена до 15. марта ове године.