НОВИ САД: ПОДРШКА БОРЦИМА

Брига о војним ветеранима и култура сећања један је од приоритета социјалне политике Града Новог Сада. Тако су на опоравак у бању Крупањ, градоначелник Милан Ђурић и чланица Градског већа за социјалну заштиту Данијела Костић испратили 150 чланова неколико удружења бораца и ратних војних инвалида, међу којима и чланове-борце СУБНОР-а Града Новог Сада.

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић присуствовао је испраћају чланова удружења бораца и ратних војних инвалида, који су отпутовали у Крупањ.  „Данас смо у бању Крупањ испратили групу од 150 чланова неколико удружења бораца и ратних војних инвалида“, навео је Ђурић и додао да је Крупањ позната ваздушна бања за климатско – терапијски опоравак, као и место богате историје, са локалитетима попут Мачковог Камена и Тршића. „Град Нови Сад је омогућио овај опоравак независно од државних конкурса, а иначе борци, војни инвалиди, цивилни инвалиди рата и корисници породичне инвалиднине могу учествовати без ограничења у другим програмима ресорног Министарства и Републике Србије“, закључио је градоначелник.

Ранијом одлуком Града борцима је омогућено смањење рачуна за Информатику, као и други попусти и услуге у домену јавних предузећа Града Новог Сада.

12. мај 2024.