САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 801409Укупно посета:
  • 2524605Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

НИСМО СВИ ИСТИ

Пише: Душан Чукић

Није било скоро, али је остало у сећању. Због наука за даље да препричам. Елем, у препрезању другарском, државни функционер коме смо и тада припадали, ми субноровци, уверавао ме је да силом закона, усвојеном тамо негде после 2001. и неке године, значимо исто као нека… Рече име шефице ”невладине организације” од које се смрзох.

Али и одмах одговорих: ”Камо среће да јесмо, стизале би чак и дневно, кад затреба, хиљаде евра да се упрегнемо у њихов караван против своје државе. А нећемо! Наше чорбе не могу да се помешају, што рекао народ, чак и да се столећима кувају у истом казану. Нисмо, значи, исти без обзира на то што нас је тамо неки законодавац циљно, сигурно не и без налога, стрпао у заједнички кош да би њих протежирао и нас сатерао у ћошак…”.

Дуго пијавице, што веру продају за вечеру кад стигне сигнал, шенлуче на нашим просторима у туђу корист. Испрва је деловано затутуљено, као у интересу демократије и цивилизацијских промена и тамо где их нема, па онда без стида и срама из свих оружја на све што нам је свето и уз грозоморне пресуде без аргумената за појединачне и групне тобожње кривице.

Скинули су потоњих дана маске. Удружени вођени циљем да претњама, линчом политичких неистомишљеника, превратом уместо изборима освоје власт, хушкајући официре и полицију да хапси Председника Републике, призивају хаос и по ко зна који пут упињу се да руше држави углед тешком муком враћен, сталном субверзијом помажу са ”пријатељима” да је Косово и Метохија исто што и лањски снег и од Србије би, шаљући петиције на разне туђинске адресе, створили тамни вилајет за сва времена.

Рецепт такве врсте је излизан, нашем народу се више не може продавати рог за свећу без обзира на то што се каша и кува и замишљени обруч спрема у искусним агентурама који свугде, па и код нас, имају домаћу ”лаку коњицу” као извршоце прљавих радова. Државотворни антифашистички и нестраначки СУБНОР неће са многољудним чланством разних генерација прихватити рушитеље, подриваче родољубивих темеља, хајкаче, али  се и као носилац високог признања Републике Србије, престижног Сретењског ордена за седам деценија успешног постојања, сврстава у ред бранитеља бољитка, мира, споразумевања – баш онако како смо се у мају, у Београду, договорили са свим антифашистима Балкана и Европе.

Ових дана Влада, преко нашег ресорног Министарства, на иницијативу Председника Републике, припрема закон о правима бораца и других учесника у тој области. СУБНОР очекује, баш због тога што нисмо сви исти према резону ранијих власти, да се озваничи друштвени статус за допринос отаџбини и на начин прихваћен у свим антифашистичким друштвима.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
28°
Sunny
05:3519:36 CEST
FriSatSun
30/16°C
17/11°C
19/10°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2019. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2019.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.