САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 850401Укупно посета:
  • 2633814Укупно прегледа:
  • 3Тренутно посетилаца:

НИКАД ПРЕЧЕ ЈЕДИНСТВО

Пише: Душан Чукић

Наша Србија је увек, на дугом путу постојања, била на исправној и победничкој страни света, прикључивала се нападнута, бранила мушки и јединствено испливала на суву обалу не тражећи ордење свесна да учитељица живота, истинита историја неће никад, без обзира на то што фалсификатори знају да кукурикну пре зоре, поклекнути кад делају у корист туђинских интереса.

А није први пут, на жалост и срамоту, како управо продавци вере за вечеру у различитим епохама нашег поносног живота на овим одвајкада слободарским просторима подмећу ногу не би ли на разне начине, свакако непоштене и не по жељи већине, зауставили неумитно кретање напред и, повлађујући вољи ментора, уносили немир претећи држави и свакоме што другачије мисли да ће га, кад они заседну ако им се посрећи, стићи мач њихове недемократске одмазде.

Нико међу нама у Србији, без обзира на то колико се упињао у тврдњи да је страначки неутралан, не може порећи видан напредак који ће се, изражен у пунијим буђеларима, добрано осетити ако привреда настави, а што не би, у очекиваном темпу.

Богате новцем државе улажу новац у нове погоне, смањује се назапосленост, углед не само у Европи, оној политичкој, шири се како одавно није у таквој мери и у Пекингу, Москви, Делхију, пространој Африци и, дакако и посебно значајно, у Вашингтону са којим смо, из различитих побуда и мешањем карата по личним критеријумима, доста дуго осматрани преко плота и увек на нашу штету.

И сада, кад у јужној покрајини, Срби муку муче захваљујући несувислим свесним предавањем судбине у уистину туђе руке, од оног суда у Хагу, у ствари, стављањем печата новим Приштевцима да се башкаре и одузимање права ОУН да управља територијом, наставља преформулисана досовска ”лака коњица” недоказљиви пир залажући се поступцима за распламсавање конфликта који у некаквом замрзнутом наводном стању не може бити окончан без кад тад праска са големим последицама.

Због тога нам је свима неопходно, можда као никад од сада, чврсто јединство да нас неке будуће генерације не би проклињале шта им остависмо у наслеђе.

И СУБНОР Србије, као многољудна државотворна слободарска, патриотска и антифашистичка организација, обавезна је да пружи пун допринос у име сутрашњице. Кад слави седам деценија корисног и плодног постојања. И као аманет слободара што су у одбранбеним ратовима положили живот бранећи отаџбину. Али и ослободи се мешетара, где год били, што умишљају да чврсто заједништво могу да поремете.

Print Friendly, PDF & Email
Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.