САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 800712Укупно посета:
  • 2523455Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

 

РУШИТЕЉИ НЕМАЈУ ШАНСУ

Пише: Душан Чукић

Има више спољних детаља који могу показати слику средине ако дођете однекуд међу недовољно или уопште непознате људе.

Тако се, уосталом, гради овлашна представа нарочито ако је ”стваралац” страни злонамерко, али шта тек рећи о онима који у својој кући најцрње арлаучу чим се укаже прилика да бламирањем сународника продају вола за вечеру.

О медијима, свеједно писаним или још горе електронским, овде је реч, мада још, ипак и на срећу, битка за зараду није код свих превладала и не од јуче учење како је вест само ако је човек ујео пса и никако обратно. Нису овдашњи магнати патентирали мантру шта ”народ хоће да види и прочита”, ту вештину тобожњег популистичког журнализма унели су нам и ту за пропаганду најперфиднију вештину западни учитељи, а сада се миц по миц открива истина одакле је белодано лансирана и теза како не може шут са рогатим.

У политичком смислу до бола је откривено да су управо британски мешатари, уз помоћ баснословних сума новца својих пореских обвезника, одавно познати као распиривачи лажних вести управо у стилу вечите догме колонијалног ”гордог Албиона” да се све мења и само остају њихови енглески интереси, тренутно ухваћени у ширењу неистина до бола да би конкуренте на светској сцени оцрнели и измишљотинама наводно уверили наивне где се кује прича о демократском цивилизованом западу насупрот конкурентским тобоже диктаторским режимима.

На удару је, наравно, посебно Русија која је са председником Путином вратила достојно место, углед и поштовање, привредну и војну снагу, после низа уистину тешких година захваљујући, пре свега, неуком и поданичком делу руководства очараним америчким и ласкањима из сличних извора свесно и спретно обучених да продру у словенску душу појединаца и, захваљујући томе, очас продају част за име.

Опаки напади, целокупна готово западна информативна машинерија, не јењава, али су хици истовремено усмерени и ка народима и државама, неупоредиве величине и снаге мање од руске, али као опасни узори осталима због тога што хоће да буду своји на своме и, не плашећи се испорученог гломазног рачуна, чувају самосталност без бирања пријатеља од којих имају користи, уверени да је равноправност мера за сарадњу и мир без топуза.

Наша Србија достојанствена у овом периоду, без обзира на то што је још жртва глобалиста и пропагатора овејаних терориста, високо је подигла стег слободарства и са поносом, као у свим отаџбинским ратовима кад је бранила кућни праг, не одступа из првих редова поносних народа што се одупиру нагањачима чија снага у бисагама новца и камџијом никад није могла, а неће и надаље, опстајати и кочити општи прогрес човечанства.

Државотворни патриотски антифашистички многољудни СУБНОР Србије поносан је јер неопозиво припада тој победничкој колони нашег народа што се свим бићем супротставља рушитељима који стижу са било које стране.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
Clear
05:4419:29 CEST
SatSunMon
19/6°C
22/7°C
23/9°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2019. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2019.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.