ОБЕЛЕЖЕНА 81 ГОДИШЊИЦА ОСЛОБОЂЕЊА АРИЉА

У Парку хероја у Ариљу, симболу победе над фашизмом, обележена је 81 годишњица ослобођења Ариља 22. августа 1941. године.

Код спомен обележја венце су положиле делегације Општинских организација СУБНОР-а Ариље и Пожега и Окружне и Градске организације СУБНОР-а Ужице.

Након полагања венаца и одавања поште погинулима борција, присустнима се обратио предсеник Општинске организације СУБНОР-а Ариље Мићун Василијевић, који је уз захвалност присутним делегацијама, борцима и грађанима, посебно истакао велики допринос грађана овог краја у НОБ-у. Од формирања Ариљске чете 1. августа 1941. године до ослобађања Ариља 22. августа 1941. године, није прошло ни месец дана, и овај град је ослобођен међу првима у Србији.

На крају обраћања имао је поруку младима: „Са ове свечаности шаљемо још једну поруку младим генерацијама да никада не забораве њихове прадедове, дедове, очеве и мајке, који су дали за домовину и слободу оно што се највише може дати а то је живот. Поручујемо им и учимо их да наставе да негују тековине наше револуције јер само тако ће знати како је стечена наша домовина и како да је цене и поштују“.

За херојско држање у току НОБ-а проглашено је шест народних хероја из овог краја: Стеван Чоловић, Мићо Матовић, Радиша Радосављевић-Шоша, Радош Бојовић, Витомир Зевник и Михаило Вукајловић-Црни.

Скуп је у име општине Ариље поздравио Радиша Стефановић заменик председника општине и Војин Мрђа секретар СУБНОР-а Ужице , који је посебно исказао захвалност руководству општине Ариље на подршци нашој борачкој организацији.

СУБНОР УЖИЦЕ