ОДРЖАНА ПРОШИРЕНА СЕДНИЦА ПРЕДСЕДНИШТВА У СОКОБАЊИ

У прелепој Сокобањи надомак Алексинца одржана је проширена седница Председништва Саваза удружења бораца народноослободилачких ратова Србије. Седница је одржана у објекту Специјалне болнице „Бањица“ а уз чланове ужег руководства СУБНОР-а Србије присуствовали су и представници покрајинских, окружних, градских и општинских организација, готово сви чланови Извршног одбора СУБНОР-а Србије.

Тема овог важног састанка била је обележавање 80 година Устанка народа Србије у Другом светском рату.

У свом уводном обраћању председник, генерал-мајор Видосав Ковачевић упознао је присутне о резултатима посете Председнику Републике Србије Александру Вучићу делегације СУБНОР-а Србије коју су сачињавали: Михајло Мирковић, борац народноослободилачког рата, познатији као „курир Миша“ – члан Председништва, Славко Милановић, дете логораш и председник Удружења логораша Јасеновац, Томислав Миленковић, члан Председништва и дугогодишњи министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Золтан Дани, члан Председништва, пуковник у пензији, комадант 3. Ракетног дивизиона рдПВО који је оборио невидљиви Ф-117 и Ф-16 и председник СУБНОР-а Србије, генерал-мајор Видосав Ковачевић. На састанку је пружена пуна подршка Председника и државног врха Србије како логистичка тако и финансијска нашој организацији у реализацији овог историјски важног догађаја за Србију а Председник Александар Вучић прихватио је да буде генерални покровитељ манифестације.

Договорено је да се обележавање 80 година од почетка Устанка, када је српски народ рекао историјско „НЕ!“  нацизму и фашизму, отпочне са реализацијом под називом „Да рата више не буде“.

Председник Ковачевић је обавестио присутне да ће Програм обележавања манифестације у целости реализовати СУБНОР Србије у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Потом су учешће у раду седнице узели готово сви присутни који су изнели своје конструктивне предлоге и сугестије везане за програме обележавања ове манифестације како на државном нивоу тако и у својим локалним заједницама. Код свих је провејавалo задовољство што је државни врх Србије указао поверење СУБНОР-у Србије и препознао нашу организацију као способну да реализује ову значајну манифестацију.

У дискусијама су се многи учесници састанка осврнули на проблеме са којима се суочавају у раду организације СУБНОР-а на локалном нивоу. Негде проблеми нису мали и у многоме отежавају рад организацијама.

Ово је био само први, припремни састанак у низу, а биће их још да би се што успешније реализовали предстојећи задаци јер само јединствени и заједничким снагама можемо да изнесемо терет предстојећих обавеза и оправдамо поверење које нам је указано.