Пећинци

ИСТИНА  СЕ  МОРА  ПОШТОВАТИ

 Борци НОР-а, поштоваоци и грађани Сремских Михаљеваца и Карловчића и представници локалне самоуправе Општине Пећинци, посетили су, као и увек досад,  Спомен парк погинулих партизана из Посавског одреда у Другом светском рату.

 Положени су бројни венци и одата пошта палим борцима Посавског партизанског одреда и   народном хероју Влади Обрадовићу Каменом.

Потпредседник СУБНОР-а Србије и председник СУБНОР-а АП Војводине Светомир Атанацковић говорио је о славним и јуначким данима, аутентичном и једином отпору бројном окупатору и помагачима и закључио: ”Наша је обавеза да чувамо и сачувамо истину о народноослободилачкој антифашистичкој борби, јер је то завет који је дат да пали другови и другарице неће никада бити заборављени”.

Скупу се обратио и заменик председника општине Пећинци Зоран Војкић: ”Пружаћемо сваку помоћ на одржавању и неговању традиција за овај крај веома значајног спомен обележја”.

Ученици Основне школе из Карловчића извели су пригодан програм и на тај начин се прикључили неговању традиције и поштовања историјских догађаја.