САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 869942Укупно посета:
  • 2665084Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

ИСТИНА  СЕ  МОРА  ПОШТОВАТИ

 Борци НОР-а, поштоваоци и грађани Сремских Михаљеваца и Карловчића и представници локалне самоуправе Општине Пећинци, посетили су, као и увек досад,  Спомен парк погинулих партизана из Посавског одреда у Другом светском рату.

 Положени су бројни венци и одата пошта палим борцима Посавског партизанског одреда и   народном хероју Влади Обрадовићу Каменом.

Потпредседник СУБНОР-а Србије и председник СУБНОР-а АП Војводине Светомир Атанацковић говорио је о славним и јуначким данима, аутентичном и једином отпору бројном окупатору и помагачима и закључио: ”Наша је обавеза да чувамо и сачувамо истину о народноослободилачкој антифашистичкој борби, јер је то завет који је дат да пали другови и другарице неће никада бити заборављени”.

Скупу се обратио и заменик председника општине Пећинци Зоран Војкић: ”Пружаћемо сваку помоћ на одржавању и неговању традиција за овај крај веома значајног спомен обележја”.

Ученици Основне школе из Карловчића извели су пригодан програм и на тај начин се прикључили неговању традиције и поштовања историјских догађаја.

   

 

Print Friendly, PDF & Email

Једно реаговање на Пећинци

  • pedjaza каже:

    Pohvalno je negovanje ovakvih tradicija, čak i danas, kada živih svedoka tog vremena gotovo da više ni nema ili ih ima jako malo i u dubokoj su starosti.
    Edukovanje pripadnika mlađih generacija, učenika, dece o značaju antifašističke borbe i NOR-a ima veliki značaj u vreme kada se na različite načine pokušava relativizacija i omalovažavanje tih vrednosti. Neopterećene ideološkom dogmatizacijom, a na bazi validnih istorijskih dokumenata, mlađe generacije je će mnogo objektivnije moći da sagledaju situaciju iz tog perioda naše istorije.

ЧЕСТИТАМО

4. ЈУЛ

ДАН БОРЦА!

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.