ПЕСМОМ ПРОТИВ БОМБИ

Вођени поштовањем песничке речи бунта, отпора и неспокоја због почињених НАТО злочина, бранећи нашу Отаџбину и дижући неуништиви, вечни спомен јунацима славног Приштинског корпуса и Треће армије, браниоцима Кошара, ГО СУБНОР Крагујевац и Удружење писаца Крагујевца одужујући се бесмртним јунацима, успели су да у освит Видовдана, Косовског завета и јулских ватри устанка, против фашистичких завојевача, објаве Међународни зборник – књигу поезије „Песмом против бомби“. Од 380 достављених песама, објављено је симболично њих 78.

У овој антологији – јединственом поменику љубави према земљи, слободи и патриотизму, своје стихове даривали су песници из Србије, Републике Српске, Русије, Црне Горе, Македоније али и из Пенсилваније (САД), Аустралије, Хрватске, као и ученици основних и средњих школа.

О борби и трајању нашег малог, слободољубивог, поносног и надасве храброг народа, песме су написали: Здравко Богић (Билећа), Миле Божић (Перт), Екатерина Володина (Русија), Љубица Жикић, Раденко Бјелановић, Голуб Јошовић, Дана Радуловић, Жељко В. Зиројевић, Александра Лакић, Јасмина Ан Јовановић, Вера Јелић, Ђорђе Спасић, Ивана Петровић и други.

Ова антологија биће представљена на Међународном сајму у Санкт Петерсбургу, Крагујевцу, Београду а биће преведена и на руски и енглески језик.

И на овај начин СУБНОР доказује своје право патриотско и антифашистичко лице.