САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
 • 869781Укупно посета:
 • 2664773Укупно прегледа:
 • 0Тренутно посетилаца:

БОРЦИ ВРЕДНИ СЛАВЕ

Љубав српског народа према војсци посебно је исказана у октобру прошле године током војне параде у част ослобођења Београда у Другом светском рату.

Ова констатација је још једном потврђена на великом пријему који је приредио амбасадор Александар Чепурин уручујући шеснаесторици припадника народноослободилачке војске Југославије , чланова СУБНОР-а Србије, медаље поводом седам деценија победе над фашизмом.

Указ о додељивању високог војног признања потписао је председник Руске Федерације Владимир Путин, који је велико поштовање према браниоцима отаџбине исказао и приликом прошлогодишњег боравка у српском главном граду.

Медаље Руске Федерације су добили: ранији председник СУБНОР-а Србије Милисав Миса Лукић, председник Скупштине СУБНОР-а Србије Жарко Тепшић, Народни херој Дана Милосављевић, заменик председника Градског одбора Београда Милан Атељевић, Милисав Ђурић, Живојин Добричић, Драгица Илинчић, Станислав Коларевић, Драгољуб Лазић, Милош Миликић, Јово Мишковић, председник Окружног одбора Врања Бранко Николић, Велимир Остојић, Јован Радовановић, Милан Руњић, Јордан Филиповић.

У свечаној и пријатељској атмосфери, добитницима високог признања Русије за заслуге у сламању фашизма у Другом светском рату честитали су и председник Скупштине Србије Маја Гојковић, министар одбране Братислав Гашић, начелник Генералштаба генерал Љубиша Диковић, министар за борачка питања Александар Вулин, чланови Владе Републике Србије, истакнути јавни и културни делатници.

Слављеницима су добре жеље и задовољство због високог признања исказали и вршилац дужности председника СУБНОР-а Србије Душан Чукић, потпредседник генерал Бранислав Поповић, председник Градског одбора Бора Ерцеговац и други функционери борачке организације. 

На пријему су били и истакнути културни и јавни делатници наше земље, представници верских заједница, дипломатски кор акредитован у Београду.

Print Friendly, PDF & Email

Једно реаговање на Победници

 • pedjaza каже:

  Ruska Federacija je nastavila raniju praksu SSSR-a i ostala na ubedljivo prvom mestu među svim zemljama sveta u pogledu značaja koji se daje antifašističkim tekovinama.
  To je uticalo da svest građana o antifašizmu, u zemlji koja je imala najveći broj žrtava fašističkih krvnika (preko 27 miliona), do danas ostane na nivou koji je bio i neposredno po završetku Drugog svetskog rata.
  Da poštuju i antifašisističke vrednosti u našoj zemlji, predstavnici Ruske Federacije su pokazali mnogo puta do sada, prisustvom brojnim manifestacijama antifašističkog karaktera, kako od državnog, tako i od regionalnoh i lokalnog značaja.
  Gostovanje i javno obraćanje Vladimira Putina na vojnoj paradi “Korak pobednika”, održanoj oktobra prošle godine u Beogradu i dodela 16 medalja učesnicima NOVJ, najnovija su potvrda te pozitivne antifašističke tradicije.

ЧЕСТИТАМО

4. ЈУЛ

ДАН БОРЦА!

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.